Büyükçekmece kentsel dönüşümle yenileniyor

Büyükçekmece kentsel dönüşümle yenileniyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde ilçede sürdürülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, risk arz eden binalar yerlerini güvenli ve modern yapılara bırakıyor.

İstanbul’da örnek bir yapılaşmaya sahip olan Büyükçekmece ilçesi Kentsel Dönüşüm’de de öncülük yapılıyor.

 

Çağdaş yaşam alanlarına dönüşüyor

Büyükçekmece ilçe merkezinde 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş olan, proje tekniği, yapım tekniği, kullanılan malzeme, işçilik ve verilen mühendislik hizmetleri açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalan yapılar yenileniyor. Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri risk arz eden bu yapıların dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendirerek, gerekli desteği veriyor. Geçmiş yönetmeliklere göre projelendirilmiş bu yapılar kentsel dönüşüm projeleri ile projelendirilerek depreme dayanıklı, kaliteli malzeme ve her aşamasında bilimsel ve doğru denetimle yapılmış olan çağdaş yaşam alanlarına dönüştürülüyor.

 

“Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe merkezinde kentsel dönüşümden faydalanacak yapılara imar planı ile ilave haklar getirildiğini belirterek,  “İlçe merkezi dışında kalan bölgelerde ise kentsel dönüşüme girecek yapılar için her türlü kolaylık sağlanmaktadır” dedi.  İstanbul depremi için zamanın giderek daraldığı uyarısında bulunan Başkan Akgün, “Yaklaşan deprem öncesi can ve mal emniyeti açısından binaların teknik çalışmaları mutlaka yaptırılmalıdır. Deprem değil binalar öldürür gerçeğinden yola çıkarak bizde Büyükçekmece Belediyesi olarak halkımızın güvenli ve gönül rahatlığı içinde yaşayabilecekleri yapılara kavuşmaları için her türlü kolaylık ve desteği sağlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan talep gelmesi durumunda toplantılar düzenleyerek, kendilerini Kentsel Dönüşüm sürecinin nasıl işlediği hakkında bilgilendiriyoruz” ifadesini kullandı.

 

e-devlet üzerinden de müracaat yapılabilir

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’ndan yararlanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetki ve sorumluluk verdiği kurum veya kuruluşlara e-devlet şifresi ile birlikte e-devlet üzerinde vatandaş girişi seçilerek "www.kentseldönüşüm.gov.tr" adresine başvuruda yapılabilir. Deprem raporu almak için bir kişinin müracaatta bulunması yeterli. Ayrıca vatandaşlar Kentsel Dönüşüm kapsamına sokmadan da binalarına ait deprem dayanıklılık testi yaptırabilir.                     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.