Büyükçekmece Keyifle Pedal Basıyor

Büyükçekmece Keyifle Pedal Basıyor
Bisikletli yaşama büyük önem veren Büyükçekmece Belediyesi, Yaz Spor Okulları kapsamında başlattığı bisiklet eğitimlerini dört aşamalı olarak sürdürüyor.
Kendisine bisiklet kullanmayı çok seven Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ilçeye kazandırdığı bisiklet yolları bisiklete olan ilgiyi daha da arttırdı.

 

Miniklerin gayreti görülmeye değer

 

Birinci aşama hiç bilmeyenlere yönelik bisiklet sürüş öğretimi, ikinci aşama bisiklet sürmeyi yeni öğrenenler için geliştirme eğitimi, üçüncü aşama  bisiklet kullanmayı bilmesine rağmen kurallarını ve sürüş tekniklerini bilmeyenlere yönelik trafik eğitimi, dördüncü aşama ise yarışmacı olmayı hedefleyen gençlere yönelik ileri sürüş teknikleri eğitimi. Bisiklet sürüş eğitimleri haftanın üç günü 6 – 15 yaş arasındaki kursiyerlere seviyelerine ve gelişimlerine göre veriliyor. Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde başlangıç eğitimi alan minik öğrencilerin gayreti görülmeye değer. Büyükçekmece Kordonboyu’nda Bisiklet Antrenörü Halil İbrahim Yanar yönetiminde sürdürülen çalışmalara da yoğun ilgi görüyor.

 

"Bisiklet yolları arttırılacak"

 

Çevre dostu ulaşım aracı ve önemli bir sportif aktivite olan bisiklet sporunun yaygınlaşması amacıyla her türlü desteği veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece'mizde 11 kilometrenin üzerinde bisiklet yolumuz var, daha da yapacağız. Devam eden yol çalışmalarımız ve sahil projelerimiz içinde yeni bisiklet yolları da var. İki yıl içinde 35 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olacağız. Bu yıl okullarından derece ile mezun olan 200 öğrencimize bisiklet hediye ettik. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve sürmeyi öğretmek amacı ile kursiyerlerin kullanması için 16 adet yeni bisiklet aldık" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.