Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı
19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ederken, geleneksel açılış kortejine katılan 64 ülkenin temsilcileri ve Büyükçekmece’nin gönüllü sivil toplum kuruluşları muhteşem bir korteje imza attı.

Büyükçekmece Kordonboyu sahilindeki kortej yürüyüşüne destek veren onbinlerce vatandaş, Rio karnavallarını aratmayan görüntüler eşliğinde doyasıya eğlendi. Kordonboyu esnafının havai fişek gösterileri ve konfeti yağmuru ise korteje farklı bir renk kattı.


Büyükçekmece Albatros’ta başlayan ve Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası önünde son bulan kortej yürüyüşünde eşi Hatice Akgün ile birlikte Büyükçekmece ailesini selamlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sevgi gösterileri ile karşılandı. Korteje ülkelerinin geleneksel folklor kıyafetleriyle katılan 64 ülkenin temsilcileri ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının kendi tasarladıkları “Her şey Doğadan” temalı kostümleri büyük ilgi topladı. 

Kortej yürüyüşü boyunca vatandaşları selamlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “1360 dünya insanıyla festivalimizde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin altı kez dünyanın en iyi festivali seçilmesinde büyük katkısı olan Büyükçekmece ailemize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Unutmayalım ki dünya barışına giden yol öncelikle milletler arası dostluktan geçmektedir. Asla sanatsız kalmayın. Siz Büyükçekmece ailemi çok seviyorum.”

19’uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Taksim Meydanı’nda düzenlenen renkli açılışla start aldı.

64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşen festivalin startının verildiği Taksim Meydanı’nda yüzlerce sanat elçisi ülkelerine ait halkoyunlarını sergilerken, çevredeki vatandaşlar da renkli gösteriler ilgiyle izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.