Büyükçekmece lodos fırtınasına hazırlıksız yakalanmadı

Büyükçekmece lodos fırtınasına hazırlıksız yakalanmadı
Hafta sonunda Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan lodos fırtınası Büyükçekmece sahillerinde de etkili oldu.

Meteorolojiden yapılan lodos fırtınası uyarısı karşısında tedbirlerini arttıran Büyükçekmece Belediyesi, olumsuz hava koşulları süresince teyakkuz durumuna geçti.

Dev dalgalar oluştu

Hafta sonu Marmara Bölgesi’nde deniz ve hava ulaşımını olumsuz etkileyen lodos fırtınası İstanbul’un bazı ilçelerinde etkili oldu. Lodosun en yoğun hissedildiği ilçelerden biri olan Büyükçekmece’de fırtınanın etkisiyle oluşan dev dalgalar 2 gün boyunca sahillerde ilginç görüntüler oluşturdu. Zaman zaman metreleri aşan dalgalar ilçe genelindeki kıyıları döverken, dalgaların kıyıya taşıdığı deniz suları yürüyüş yollarını sular altında bıraktı.

Acil müdahale ekipleri oluşturuldu

Meteorolojinin, Marmara Bölgesi’ne yönelik lodos fırtınası uyarısının ardından tedbirlerini arttıran Büyükçekmece Belediyesi, acil müdahale ekipleri oluşturdu. Ekipler lodos fırtınasının etkili olduğu saatlerde ilçe genelindeki kıyı bölgelerinde devriye gezerek, olası bir afet durumuna karşı hazır bekletildi.

Başkan Akgün: Tedbiri elden bırakmadık

Ekiplerin çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumartesi sabah saatlerinde başlayan ve gece yarısı şiddetini arttıran lodos fırtınasının Pazar günü sabah saatlerinde etkisini daha da arttırdığını belirterek; “Son yılların en etkili lodos fırtınalarından birini daha yaşadık. Meteoroloji’nin uyarılarını dikkate alarak ilçe genelindeki sahil bölgelerimizde önemlerimizi arttırdık. Pazar günü sağanak yağmurla birlikte etkili olan lodos fırtınasının dinmesinin ardından Temizlik Müdürlüğü ekiplerimiz, dalgaların sahillerimize taşıdığı atıkları temizlemeye başlayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.