Büyükçekmece'nin Bütçesi 330 Milyon TL Oldu

Büyükçekmece'nin Bütçesi 330 Milyon TL Oldu
Büyükçekmece Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi, CHP ve AK Parti gruplarının oybirliği ile 330 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi, CHP ve AK Parti gruplarının oybirliği ile 330 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi. 2017 yılı bütçesinin Büyükçekmece'ye azami hizmet getiren yatırımlarda kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu bütçe, benim ve ekibimin namusumuzdur" dedi.

Ekim ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin bütçe görüşmelerinde AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkan Vekili Recep Erol, bütçe çalışmalarının emek verilmiş güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, 2017 yılı bütçesi hazırlanırken titiz bir çalışma yürütüldüğüne vurgu yaparak, bütçeye "evet" oyu verecek olan AK Parti grubuna teşekkür etti. Tanış, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin sorumlu ve seviyeli yapısıyla örnek bir meclis olduğunu sözlerine ekledi.

Bütçe üzerinde yapılan konuşmaların ardından bütçe kalemleri tek tek okunarak oylandı. Daha sonra bütçenin tamamı üzerinde oylama yapıldı. Yapılan oylamada Büyükçekmece Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi, CHP ve AK Parti gruplarının oybirliği ile 330 milyon TL olarak kabul edildi.

Yatırıma 192 milyon TL ayrıldı

Bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 330 milyon TL olarak kabul edilen bütçenin 192 milyon TL'sinin yatırımlara ayrılacağını açıklayarak şunları söyledi: 

"Büyükçekmece Belediyesi'nin bütçesine bakıldığında önceki yıla göre yüzde 6'lık bir artış var. Bütçe yoğun ve titizlikle yapılmış bir çalışma sonrası ortaya çıktı. Bu bütçe bizim namusumuzdur. Halkın, tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Meclisimizin bize emanet etmiş olduğu bütçe en iyi şekilde değerlendirilecektir. Meclisimizin ortaya koyduğu uyumlu çalışmadan ötürü her bir meclis üyesi arkadaşıma şahsım ve Büyükçekmece halkı adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."

Ömer Halisdemir'in adı caddeye verildi

Sinanoba Mahallesi'nde yeni açılan caddeye ise 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adının verilmesi hususu da oy birliğiyle kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi olan Atatürk Mahallesi, Kordonboyu Caddesi, Çağdaş Sokak ile Jimnastik Kulübü arasındaki parka Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz Parkı adının verilmesi hususu oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Başkan Akgün, 10-16 Ekim tarihleri arasında kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, 26 Ekim Türk Kadınının Muhtar ve İhtiyar Heyetine Seçme Seçilme Hakkı Kazanması ve 19 Ekim Muhtarlar Günü konusunda bir konuşma yaptı. Sonrasında ise Başkan Akgün, CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış ve AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol tarafından Büyükçekmece'nin mahalle muhtarlarına çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.