Büyükçekmece'nin son meclisi duygulandırdı

Büyükçekmece'nin son meclisi duygulandırdı
Büyükçekmece Belediyesi, 2019 yerel seçim öncesinde düzenlenen son meclis toplantısı belediye hizmet binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
 Son meclis duygu dolu anlara sahne oldu

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleştirilen oturumunda, 2014 – 2019 yılı meclis döneminde yaşamını yitiren CHP’li Emre Sarısaltık ve Ak Partili Recep Alpaslan’ın anısına hazırlanan videolar duygu dolu anlar yaşandı.

  

Meclis üyelerine teşekkür plaketi

 

2014-2019 dönemi son meclis toplantısında konuşan Başkan Dr. Hasan Akgün, “Siyaset nazik bir iştir. Güzellikleri oradadır. Bu şehrin kalkınmasında katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma şahsım ve Büyükçekmece ailemiz adına teşekkür ediyorum. Bugün alacağımız meclis kararı hariç bu şehrin yerel yönetiminin işleyişini sağlamak, halkın ihtiyaçlarını karşılamak ve şehrin geleceğini yönlendirmek adına 537 karara imza attınız. Tenkit, takdir ve tespit birbirini tamamlar. Sizleri bir kez daha bu meclisin başkanı olarak kutluyorum. Kararları alan ve takibini yapan bu şehrin yerel meclisi olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum. Bundan sonra gelecek arkadaşlarıma öncü ve yol gösterici olmanızı bekliyorum. Dağarcığımızda biriktirdiğimiz malzemeyi onları aktarmamız lazım. İnşallah bu şehrin kalkınması ve büyümesine katkı sağlayacaklardır” diyerek 2014 – 2019 dönemi meclis üyelerine plaket takdim etti.  

 

“Tüm meclislere örnek olan bir meclis düzenlendi”

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin tüm meclislere örnek olduğunu belirten Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, “Büyükçekmece Belediyesi meclislerinde Ak Partili tüm arkadaşlarım düşüncelerini ifade etme imkanı bulmuştur. Bu nedenle belediye başkanımıza ve aynı zamanda meclis başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada siyaset yaparken dışarıda arkadaş olduğumuzu unutmadık. Herkes söylemek istediği noktaları kendi parti organlarıyla görüşerek ifade etmiştir. Bu noktada bize bu imkanı veren başta belediye başkanımıza ve tüm parti üyelerine, meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Büyükçekmece ilçemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay yapılaşma çalışmaları yaptık. Kentsel dönüşümde 39 ilçe arasında bir ilke imza attı. Her iki grup olarak önceliğimiz insandı. Mimarsinan Mahallemizi içeren kentsel tasarım anlamında projelerde meclisin çok büyük katkısı oldu. Belediyemize, çalışan herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 1958 yılında kurulan belediyemize bugüne kadar yapılmayan ödül törenleri düzenlendi. Son 5 yılda çok güzel hizmetler verdik. Hizmetlerin sonucunda dünya çapında çok güzel ödüller hak ettik. Tüm meclislere örnek olan bir meclis düzenlendi. Bundan sonra buraya gelecek kardeşlerimize başarılar diliyorum. Büyükçekmece inşallah çok fazla betonlaşmadan, Büyükçekmece’nin güzel bir şekilde kucaklanmasıyla güzel günlere gelecektir” şeklinde konuştu. 

 

“Siyasi hayatımda bir ilktir diyebilirim”

 

Vefat eden meclis üyelerine rahmet dileyen CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, “Emek en yüce değerdir. Bu meclis bir emek harcadı. Büyükçekmece meclisinde hiç sert tartışmalar olmadı. Bu mecliste bir ulan kelimesi bile kullanılmadı. Bu siyasi hayatımda bir ilktir diyebilirim. Büyükçekmece’nin medeni, modern ve çağdaş bir topluluk olmasının katkısı çok büyüktür. Siyasi direnç noktasında Recep Erol beni zorlamıştır ama nezaketi de elinden bırakmamıştır. Kendi partisi açısından çok yılmaz bir savunucu oldu. Bazen eleştirileri bazen oylarıyla katkı sundular. Bizim bütün yaşamımız 1 saatlik meclis değildir. Hepimiz arkadaşız, dostuz. Bu anlayışla siyaseti götürmeye çalıştık çok şükür ki bunu da başardık. En büyük kazancım dostlukları kazanmak oldu.  Yeni gelecek arkadaşlara teşekkür ediyorum, mevcut arkadaşlarımıza da emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.