Büyükçekmece pazarlarında koronavirüs denetimi

Büyükçekmece pazarlarında koronavirüs denetimi
Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, korona virüs önlemleri kapsamında pazar yerlerinde denetim gerçekleştirdi.


 

Zabıta ekipleri, pazar tezgahları arasında en az 3 metre mesafe bulunması konusunda pazarcı esnafını uyarırken pazarda maske ve eldiven dağıttı.

Büyükçekmece’de genelgeden önce hayata geçirilmişti

İçişleri Bakanlığı Korona virüs tedbirleri kapsamında valiliklere ek genelge göndermişti. Genelge kapsamında semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak ve benzeri maddelerin satışına izin verilmeyeceği ve sosyete pazarlarının da geçici süreliğine kapatılacağı belirtilmişti. 17 Mart tarihinde bu uygulamayı hayata geçiren ilk belediye olan Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde semt pazarlarında denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, pazar tezgahları arasında en az 3 metre mesafe bulunması konusunda pazarcı esnafını uyarırken, pazarda maske ve eldiven dağıttı. Müşterilerin ürünleri dokunarak seçmemeleri için pazar tezgahlarına afişler asıldı ve sosyal mesafeyi koruma konusunda düzenli olarak anonslar yapıldı.

 “Tüm pazarlarda denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz”

Denetimlere çok önceden başladıklarını belirten Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, “Büyükçekmece Belediyesi olarak 17 Mart'tan itibaren, İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı gelmeden önce biz pazarlarda gıda ürünleri ve temizlik ürünleri hariç diğerlerinin satışını kaldırmıştık. Bu ürünleri kaldırdıktan sonra da tezgahların arasındaki mesafeyi de açmıştık. Şuanda da pazarcı esnafımıza eldiven ve maske dağıtıyoruz. Ürünlere vatandaşlarımızın dokunmaması için anonslarımızı yaptırıyoruz ve tüm pazarlarda zabıta ekiplerimizle birlikte denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Korona virüs ile mücadele kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri alıyor ve uyguluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum