Büyükçekmece sahiline 2 metre çapında kollektör hattı döşeniyor.

Büyükçekmece sahiline 2 metre çapında kollektör hattı döşeniyor.
Büyükçekmece sahilinden Gürpınar sahiline kadar olan hatta 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 2 metre çapında kollektör hattı döşeniyor.

Büyükçekmece sahilinde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilk etapta sahil hattındaki kollektörlerin yenilendiğini söyledi.

Olası bir depremde ilçedeki kanalizasyon sisteminin hasar görmesini engellemek amacıyla yapılan kollektör döşeme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Akgün, 4 noktada eşzamanlı başlatılan çalışmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ ekiplerinin koordinesiyle sürdürüleceğini kaydetti.

 Kollektör hattının tamamlanmasının ardından sahil düzenleme ve yenileme çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Gürpınar Stadı’ndan başladık Büyükçekmece Kordonboyu arıtma tesisine kadar 2 binlik boruyla ikinci kollektörü yapıyoruz. Gürpınar burnundan Bababurnu’na kadar olan yeni projesi yapıldı. Bu projede alt yapı kollektör var, üzerinde de Nice, Cannes ve Barcelona sahilinden çok daha estetik bir sahil düzenlemesi var. Esasında bu projenin yüzde 75’ini Büyükçekmece Belediyesi kendi imkanlarıyla bugüne kadar yapmıştır. Bu projeyi 2 buçuk yıldan beri Prof. Dr. Mustafa Var ve ekibi çalıştı. Bu proje kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Orhan Veli Sosyal Tesisleri’nden başlayarak Antik İsmet Balık Lokantası’na kadar deniz tarafında olan kumsal büyütülecek. Bunun için birkaç yerden 15’er metrelik mermerden denize mahmuzlar çıkıyoruz. 4 veya 5 tane çıkıyoruz çünkü kumsalın az olduğu yerlerde kumsalı 15 – 20 metre daha fazla büyüteceğiz. Bunun için buradaki büfeler kalktıktan sonra bunların yerine herhangi bir büfe konulmayacak.”

Geçmişte iyi niyetle verilen 100 metrekarelik büfe ve çay bahçelerinin işletmecileri tarafından 1000 metrekareye çıkartıldığını belirten Başkan Akgün, “Amfi tiyatrodan Gürpınar burnuna kadar ne kadar kafe, çay bahçesi, lokanta varsa hepsi kaldırılıyor. Devlete olan vergisini, kirasını, borcunu ödeyenlere yine o alanda kanunun vermiş olduğu 100 – 150 metrekareyi geçmeyen ölçüler içerisinde ve proje doğrultusunda geri çekilerek büyüme şansı olmayacak şekilde protokoller yapılarak yeniden yapılacak. Büyükçekmece sahilinde deniz tarafında kalan büfelerden vergisini, işgaliyesini zamanında devlete ödeyenler bizim projemiz doğrultusunda yine ecrimisille o alanlarda sökülüp takılabilen demontabıl yer vererek mağduriyetlerini engelleyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.