Büyükçekmece sosyal tesisleri ile de fark yaratacak

Büyükçekmece sosyal tesisleri ile de fark yaratacak
Sosyal hayatın insan yaşamında çok önemli olduğuna inanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir taraftan ilçeye yeni ve modern sosyal yaşam merkezleri kazandırırken diğer yandan da mevcut sosyal tesisleri modernize ediyor.

Başkan Akgün her fırsatta yapımına devam edilen sosyal tesisler, nikah salonu, spor ve fitness tesislerinin şantiyelerinde denetimlerde bulunuyor.

“Vatandaşlarımızın desteği ve ilgisi oldukça fazla”


Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımına 2017 yılında başlanan Mimaroba Büyük Atatürk Parkı evlendirme dairesi ve spor tesisinde denetlemelerde bulunan Başkan Akgün; “2018 yılını Gençlik ve Spor Yılı ilan etmemizin yerinde bir karar oldu. Tesis bu yıl vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Sosyal tesisler sayesinde gençlerimiz ve vatandaşlarımız ücretsiz spor hizmetlerinden yararlanabilecekler. 2018 yılı Büyükçekmeceliler için spor dolu bir yıl olacak. Büyük Atatürk Parkı için geliştirdiğimiz projeler kapsamında parkın yeşil alanlarının dışında vatandaşlarımıza sunabileceği hizmetleri değerlendirdik. Herkesin faydalanabileceği, çeşitli spor dallarıyla hizmet verecek olan bir spor tesisi ve bir de evlendirme dairesi yapıyoruz. Sosyal tesisimizin içinde imkanlar ve çeşitlilik oldukça fazla. Denetimlerimiz sırasında Büyükçekmecelilerin yoğun ilgisi ve bu konudaki desteği doğru adımlar atmış olduğumuzu göstermektedir. Ekiplerimiz tesisi tamamlamak için gece gündüz mesai yapıyor ve çalışmalar son aşamalara geldi.’’


Büyükçekmece çok sayıda sosyal tesis kazanıyor

Büyükçekmece genelinde sosyal tesis alanlarının kazandırılmasına öncelik veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehrin pek çok mahallesinde sosyal tesis çalışmaları başlatmıştı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında 2018 yılı içerisinde hizmete girecek sosyal tesisler şunlar;


Mimaroba Mahallesi Büyük Atatürk Parkı Evlendirme Dairesi ve Spor Tesisi: Parkın içerisinde yapımına devam edilen spor tesisi içerisinde, fitness salonu, basketbol sahası, üzeri kapalı tenis sahası, üzeri açık tenis sahası, üzeri açık basketbol sahası ve mini golf sahası bulunuyor. 147 metrekare alana sahip olan spor tesisi, 140 metrekarelik kafeterya, duş alanları, soyunma odaları, bebek bakım odalarıyla hizmet verecek.


Güzelce Mahallesine Tam Teşekküllü Kapalı Pazar ve Sosyal Tesis


Güzelce Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve hizmete girmek için gün sayan kapalı pazar yeri ve sosyal tesis 1500 metre kapalı alana sahip. İçerisinde 15 adet işyeri, zabıta merkezi, çocuk bakım odası, mescid, emanet odası ve kafeterya bulunuyor. Güzelce ve bölge halkının alışveriş yapabileceği ve zengin sosyal imkanlarından faydalanabilecek.


Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Çamlık Sosyal Tesisi


Celaliye Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve çalışmalarda sona yaklaşılan Celaliye Çamlık Sosyal Tesisi, Çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana inşa ediliyor. Sosyal tesis toplamda 13,180 metrekare çamlık alan içerisinde yer alacak. İçerisinde 450 metrekare kapalı alan, 150 metrekare teras ve 300 metrekare ön bahçeye yer alıyor. Spor alanları, düğün salonu, restaurant ve kafeleriyle hizmete girecek.

Sinanoba Eğitim Sanat ve Spor Merkezi

Sinanoba Mahallesinde bulunan ve 1350 metrekare alana sahip tesis tamamlandığında, Kültür Müdürlüğü tarafından eğitim ve sanat merkezi olarak hizmet verecek. İçerisinde derslikler, spor salonu, çok amaçlı salon, restaurant, bay ve bayan soyunma odaları, bebek bakım odası ve mescit bulunacak. Büyükçekmecelilerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanabileceği Sinanoba Eğitim Sanat ve Spor Merkezi bu yıl hizmete girecek.










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.