Büyükçekmece, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

Büyükçekmece, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi
Büyükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla özel “Cumhuriyet” gündemi ile toplanarak bir Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 94 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyetin daha da yükseltilerek, kazanımlarının daha da arttırılarak ilelebet yaşatılacağını belirterek; “Cumhuriyet bizi biz yapan en yüce değerdir” dedi.“Cumhuriyet, bizi biz yapan en yüce değerdir”Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “Cumhuriyet” özel gündemi ile toplandı.


CHP ve Ak Parti grubunun tam kadro katıldığı oturuma mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetimizin çok büyük bedeller ödenerek kurulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “94 yıl öncesinin o çok zor şartları altında Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Cumhuriyetin daha da yükseltilmesi, çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltilmesi için önümüze hedefler koydular. Bu Cumhuriyet önce bizi adam etmiş sonrasında da medeni dünyadaki yerimizi almayı sağlamıştır.


Bu Cumhuriyet bizi dünya platformunda onurlu bir noktaya taşımıştır. Cumhuriyet onurumuz ve şerefimiz olmuştur. Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da ileriye taşımak için demokrasi ile taçlandırmamız şarttır. 94 yıldır dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükselterek, kazanımlarını daha da arttırarak ilelebet yaşatmaya da kararlıyız. Cumhuriyet bizi biz yapan en yüce değerdir.”


Cumhuriyet ilelebet yaşayacak!CHP Grubu adına konuşan Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Mustafa Kemal Atatürk’ün gerek Cumhuriyetin kuruluş aşamasında gerekse kurulduktan sonraki süreçte milli ve manevi değerleri çok önemsediğine dikkat çekerek; “Türkiye Cumhuriyeti tarihteki son Türk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır. Bizler bugün gelip bu kürsüden konuşabiliyorsak bunu da Cumhuriyetin faziletine borçluyuz” dedi.


Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, İstanbul’da sadece Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin “Cumhuriyet” gündemi ile özel toplandığına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Bugün gerçekleştirdiğimiz özel oturum bizlerin Cumhuriyete ne denli önem verdiğini göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, 94 yıldır karşısına çıkan tüm zorluklara, içteki ve dıştaki düşmanlarına karşın nasıl dimdik ayakta durduysa bundan sonrada dimdik ayakta kalacaktır.”


Tarihçi Bolcan, Cumhuriyete giden süreci anlattıBüyükçekmece Belediye Meclisi’nde konuşan Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan, Cumhuriyet’in kuruluş aşaması ve kurulduktan sonraki süreçte yapılanları anlattı. Bolcan, Cumhuriyetin barış ve huzur, hukuk ve eğitim, ekonomik, kadın hakları, sosyal ve kültürel alanda sağladığı kazanımların Türkiye’yi çağdaş devletler arasına taşıdığının altını çizdi.Mecliste siyasi parti grup başkan vekillerinin yanısıra CHP Grubu’ndan Emine Türkcan Demirci, Ak Parti Grubu’ndan Abdullah Erenoğlu, mahalle muhtarları adına Büyükçekmece Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Altıntaş ve gaziler adına da Büyükçekmece Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selçuk Eker birer konuşma yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.