Büyükçekmece yaz mevsimine hazırlanıyor!

Büyükçekmece yaz mevsimine hazırlanıyor!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe halkının yaz mevsimini en rahat ve en iyi şekilde geçirebilmeleri için kolları sıvadı.

Vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören Kordonboyu ve sahil şeridinde yapılması planlanan projele ve çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akgün, belediyenin teknik ekibiyle görüş alışverişinde bulundu.

Sabahın ilk saatlerinde denetim

Bir gün önce gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren Koordinasyon Toplantısı'nın ardından alınan kararları ve hayata geçirilecek yeni projeleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yerinde inceleyen Başkan Akgün ve ekibi, yaz mevsimi çalışmalarını başlattı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Ömer Kazancı, Maksude Sak ve Fen İşleri, Park Bahçeler, Emlak İstimlak ve Zabıta müdürlüklerinden oluşan ekip sabahın ilk saatlerinde denetim gerçekleştirdi.

Büyükçekmece'ye modern sosyal tesis

Denetimine Kordonboyu’nda bulunan eğlence merkezinden başlayan Başkan Akgün, buraya yapılacak sosyal tesis projesi hakkında bilgi aldı. Akgün, “Yıllardır eğlence merkezi olarak hizmet veren tesis yeni projesiyle cazibe merkezi haline getirilecek. Büyükçekmece halkının günün her saatinde ailesi ve sevdikleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesis yapacağız. Büyükçekmece sahiline yakışır modern, çok kapsamlı bir tesisi Büyükçekmece ailemizin hizmetine sunacağız" dedi.

"Müzikli işletmelere taviz verilmeyecek"

Sahiller boyunca başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini de belirten Başkan Akgün, "Büyükçekmece kültür, sanat ve turizm kentidir. Projelerimiz ve çalışmalarımız kentimizin kimliği ile örtüşmelidir. Aynı zamanda da ilçe halkımızın huzurunu, rahatını ve güvenini de düşünmek zorundayız. Bu nedenle her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz sezonunda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Müzikli işyerlerinin halkımızı rahatsız etmemeleri için sıkı önlemler alınacak. Teknik ve hukuki şartları yerine getirmeyen müzikli işletmelerin faaliyetlerini durdurulacaktır. Bu konuda taviz verilmeyecek" uyarısında bulundu.

Lodosun izleri tamamen siliniyor

Büyükçekmece sahil şeridi boyunca halkın kullanımına açık plaj ve parklardaki tuvalet sayılarının arttırılacağını ve  yenileneceğini açıklayan Başkan Akgün; "Büyükçekmece sahilleri yaz mevsimlerin en çok rağbet gören sahiller oluyor. İstanbul'un hemen her noktasından sahillerimize akın olmaktadır. Bu yoğunluğu göz önünde bulundurarak sahillerdeki ve parklardaki tuvaletlerin sayısını arttıracağız. Ayrıca geçtiğimiz aylarda yaşanan lodos felaketinden olumsuz etkilenen kıyılarımızda da çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.