Büyükçekmece'ye çok özel bir cami daha

Büyükçekmece'ye çok özel bir cami daha
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, hayırsever Gülsüm ve Ramazan Gürsu ailesi ile birlikte ilçeye çok özel bir cami daha kazandırıyor.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, hayırsever Gülsüm ve Ramazan Gürsu ailesi ile birlikte ilçeye çok özel bir cami daha kazandırıyor.

Celaliye Mahallesi’ndeki eski cami yerine depreme dayanıklı ve daha büyük olarak inşa edilen Ramazan – Gülsüm Gürsu Camii’nin yapım çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Başkan Akgün’ün inşasını yakından takip ettiği cami, mimarisi ve cemaat kapasitesiyle Büyükçekmece’nin en özel ibadethanelerinden biri.


Caminin yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor
Hızla devam eden yapım çalışmalarını sık sık yerinde denetleyen Akgün, caminin yapılabilmesi için mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait olan 1001 metrekarelik arsayı kullanmaya karar vermişti.

Dış cephesi ve kaba inşaatı tamamlanan camide hummalı bir çalışma devam ediyor. Tüm Celaliyelilerin rahatlıkla kullanabileceği kapasiteye sahip olan cami üç kattan oluşuyor. Toplam alanı 1150 metrekareden oluşan, 1085 kişilik geniş kapasitesi ve kapalı alanda 1500 kişilik açık alanıyla, mahallelinin ibadet ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasitede bir ibadethane. Ayrıca Selçuklu saray mimarisini yansıtacak cami, benzersiz mimari dokusuyla en kısa sürede ibadete açılacak.


Tarih korunurken, kütüphane de hizmet verecek
Yeni cami inşa edilirken, cami çevresinde bulunan anıt ağaç ve tarihi çeşmenin korunması yönünde hassas davranılması gerektiğini belirten Akgün, ekiplerine tarihi mirasların korunması yönünde talimat da vermişti.


 Tarihine sahip çıkma noktasında önlemler alan Akgün ve ekibinin çalışmaları sayesinde ayrıca, cami içerisinde çok sayıda kitapla hizmet verecek bir kütüphane de bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.