Büyükçekmece’de festival için geri sayım başladı

Büyükçekmece’de festival için geri sayım başladı
Festivalin kalbinin attığı Kültür Park’ta 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çalışmaları başladı.

Kültür ve sanatın yanı sıra dans, müzik, eğlence ve birbirinden farklı organizasyonlarıyla bu yılda büyük adından söz ettirecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Görsel bir şölene hazırlanıyor

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenleri kültür, sanat ve eğlencenin adresi olan Kültür Park festival alanını birbirinden yaratıcı ve özgün çalışmalarıyla süslemeye başladı. Halk Akademisi eğitmenleri tarafından yapılan atölye çalışmaları festival alanına renk katarak Büyükçekmecelilere görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Eğitmenlerin çizdiği folklorik insan figürleri Türkiye’nin yanı sıra yabancı ülkelerin de yöresel kıyafetlerini tanıtmayı amaçlıyor.

Kültür ve sanatta öncü bir kent

CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi) tarafından 5 kez Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm Büyükçekmecelileri beklediğini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarımıza başladık. 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan festivalimizde çok sayıda atölye ve etkinlikleriyle sizleri bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da müthiş bir atmosferle hep birlikte festivalde buluşacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.