Büyükçekmece’de ikamet eden yabancı uyruklular Türk mutfağını öğreniyor

Büyükçekmece’de ikamet eden yabancı uyruklular Türk mutfağını öğreniyor
Büyükçekmece Belediyesi “Göçmen Uyum Projesi” kapsamında ilçede ikamet eden yabancı uyruklulara Türk Mutfağı dersleri veriyor.
Türk mutfağını ve lezzetlerini öğrenmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar için Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi’nde düzenlenen mutfak derslerine ilgi de yoğun oldu.

Büyükçekmece Belediyesi Mutfak Akademisi eğitmenleri tarafından verilen ilk derste Ezo Gelin Çorbası yapımını öğrenen yabancı uyruklular Türk mutfağına hayran kaldıklarını söyleyerek projeyi gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerini iletti.

“Ötekileştirilmemeleri için çeşitli projeler üretiyoruz”

Büyükçekmece’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların ilçeye adaptasyonları ve insan ilişkilerini güçlendirme konusunda da çalışmalar yapan Başkan Dr. Hasan Akgün, “İlçemizde çok sayıda yabancı uyruklu vatandaşımız ikamet etmektedir. Hepsi Büyükçekmece’de yaşadığı için mutlu ve huzurlu olduklarını söylüyor. Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın ötekileştirilmemeleri ve topluma uyum sağlayabilmeleri için çeşitli projeler üretiyoruz. Din, dil, ırk gözetmeksizin tüm vatandaşlarla uyum içerisinde yaşamalıyız. Türk yemeklerini seven ve öğrenmek isteyen tüm yabancı vatandaşlarımızı Büyükçekmece Belediyesi’ne davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Göçmen Uyum Projesi’ne katılmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar 444 0 340 numaralı telefonu arayarak Kültür İşleri Müdürlüğü’nden detaylı bilgi alabilir.


...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.