Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor
İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk Mahallesi’ndeki 27 dairelik 5 bloktan oluşan sitenin kentsel dönüşüm projesini başlattı.

Belediye ekipleri 410 ada ve 2 parselden oluşan sitenin yıkımını gerçekleştirerek Büyükçekmece’ye daha modern ve depreme dayanıklı güvenli konutlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

600’den fazla bina yıkıldı

Kentsel dönüşüm alanındaki projeleri yerinde takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “1999 Marmara depreminden sonra Büyükçekmece’de kentsel yenilemeyi hedefleyen ve aynı zamanda şehir estetiğini düzeltme ve sosyal alanları arttırma çalışmalarını başlattık. Yapmış olduğumuz imar planlarında vatandaşa kolaylıklar ve imkanlar sağlayarak şehrin yenilenmesini, vatandaşın olabilecek depreme karşı bir an önce emniyetli binalara geçmesini sağlamak üzere yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Marmara depreminin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama yarın olacakmış gibi Büyükçekmece Belediyesi olarak gece gündüz vatandaşlarımızla, müteahhitlerimizle konut sahipleriyle bir araya geliyoruz ve eskimiş olan binalarımızın yenilenmesi için onları motive ediyoruz. Şuana kadar 600’den fazla bina yıkıldı ve şehir yenilenmeye devam ediyor. Biz İstanbul’daki belediye başkanları olarak hepimiz Marmara depremini ve deprem gerçeğini biliyoruz. Hep birlikte şehrin yenilenmesi için kentsel dönüşümle ilgili mevzuatta sayın bakanlığımız tarafından daha kolay bir sistem kurulmasını ve binaların, kentlerin yenilenmesinde vatandaşın daha da kolay bir yöntemle bu işi yapması için yeni yönetmelikler, yeni ilave kararlar alınması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Site sakinlerinden Başkan Akgün’e teşekkür

Site yöneticisi Tahir Şahin kentsel dönüşüm projesini desteklediğini belirterek “20 yıldır burada oturuyorum. Kentsel dönüşümü getirdiği için ve bize vermiş olduğu katkılardan dolayı Sayın Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bitirip sakinlerimiz evlerine geçer” dedi.

Site sakini Nilda Hayat’ta projeyi gerçekleştirdiği için Başkan Akgün’e teşekkürlerini ileterek, “10 senedir ben bu binada oturuyorum. Binamız artık dökülüyordu. Her yerden bir şeyler kafamıza inecekti. Balkon duvarlarımız çok felaket bir şekildeydi. Hasan başkan sağ olsun büyük bir hızlandırmayla bize destek oldu. Umutla yeni evimize geçmek istiyoruz. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun hepsinden” ifadesini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.