Büyükçekmeceli annelere özel seminer

Büyükçekmeceli annelere özel seminer
Halk sağlığını korumaya anne karnında başlayan ve koruyucu hekimliğe önem veren Büyükçekmece Belediyesi, anne adaylarına ve annelere gebelik dönemi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurları anlatan bir seminer düzenledi.
AREL Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, bir kadının gebelik döneminde en az dört kez muayeneye gitmesi gerektiğini belirtti ve hamile kadınların mutlaka tetanos aşısı yaptırmasını istedi. Prof. Dr. Ayşe Yüksel'den sonra konuşmasını yapan AREL Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Akın Dikleli de anne ve çocuk sağlığı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr. Rehat Faikoğlu da seminerin katılımcıları arasında yer aldı.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, konuşması sırasında erkeklere de seslendi ve şöyle konuştu: “Türkiye'de erkek çocuk doğurmak maalesef ki büyük önem taşıyor. Erkek çocuk doğuran kadın maalesef daha el üstünde tutuluyor. Anne karnında şekillenen bebeğin cinsiyetini kadınlar belirlemiyor. İnsan olduğumuz bu dünyada erkek olmak da kadın olmak da çok önemli. Eşlerinizin sağlıklı çocuk doğurması önemlidir. Çocuğun kız ya da erkek olmasını anne belirlemiyor. "

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Hakan Durmaz, “Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın sağlığına ve eğitimine büyük önem vermektedir. Dr. Akgün’ün direktifleriyle bu tür aydınlatıcı seminerlerimiz sürecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.