Büyükçekmeceli çocuklar “Yücel’in Çiçekleri”ne hayata verdi

Büyükçekmeceli çocuklar “Yücel’in Çiçekleri”ne hayata verdi
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri, Beylikdüzü Belediyesi’nce hazırlatılan “Yücel’in Çiçekleri” isimli belgesel filmde rol aldı.

Cengiz Özkarabekir’in yönetmeliğini yaptığı belgesel filmde, köy enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in hayatı ve köy enstitüleri anlatıldı.

 Büyükçekmece’nin tarihi yapıtları arasında yer alan Mimarsinan Köprüsü ve Kervansaray’da yapılan çekimlerin yanı sıra Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri de belgeselde rol alarak unutulmaz bir projeye imza attı.

 Başkan Akgün’e teşekkür

 Yönetmen Cengiz Özkarabekir, “Belgeseli çekerken gerçekten o anı yaşıyormuşuz gibi hissettik. Herkes çok özverili çalıştı. Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca belediyelerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. 

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde eğitim gören Barış Aydoğdu, Baran Dede, Süleyman Özalp, Eyüp Özalp, İsmail Efe Gürgen ve Çağrı Gümüştok “Yücel’in Çiçekleri”nde rol almaktan ve bu projeye katkıda bulunmaktan ötürü çok heyecanlandıklarını söyleyerek Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, verdiği desteklerden ve sağladığı imkanlardan ötürü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti.

 “Köy enstitüleri Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlatan fenerlerdi”

 Makamını köy enstitüleri öğretmenlerine borçlu olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Beylikdüzü Belediyesi çok önemli ve konuşulması gereken bir konu üzerine belgesel çekmiş. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu güzel belgeselin çekim aşamalarında destek olmaktan ötürü mutluluk duyduk. Köy Enstitüleri Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlatan fenerlerdi. Cumhuriyetimizi gelecek nesiller aydınlığa taşıyacaktır. Unutulmaz ve değerli bir çalışma olmuş. Belgeselde emeği geçen herkesin eline sağlık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.