Büyükçekmeceli gençlerden 330 kilometrelik zafer koşusu!

Büyükçekmeceli gençlerden 330 kilometrelik zafer koşusu!
Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi Bisiklet Takımı ve Büyükçekmece Bisiklet Kulübü’nün genç sporcuları Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı 330 kilometre pedal çevirecek.

 "Zaferin 102. Yılında Çanakkale Bisiklet Çıkarması" sloganı ile yola çıkan genç bisikletçiler, Çanakkale Zaferi’nin kahramanları için saygı duruşunda bulunarak, atalarımızın izindeyiz mesajı verecek.

 

“Anlamlı bir etkinlik”

 

Büyükçekmece 100. Yıl Çanakkale Geçilmez Anıtı önünde toplanan genç bisikletçiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okudular. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi Bisiklet Takımı ve Büyükçekmece Bisiklet Kulübü’nün genç sporcularını uğurlamak için düzenlenen törene Belediye Meclis Üyesi Haluk Helvacıoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Namık Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Haluk Helvacıoğlu, genç bisikletçileri gerçekleştirdikleri anlamlı etkinliklerinden dolayı kutlayarak, zorlu yolculuklarında başarı diledi.

 

“Örnek bir davranış”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de genç bisikletçilere gönderdiği mesajda, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve atalarına saygılarını göstermek adına gerçekleştirdikleri 330 kilometrelik yolculuğun çok anlamlı olduğunu belirterek, “Büyükçekmeceli gençler olarak örnek bir davranış gösterdiniz. Kurtuluş Savaşımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi’ni bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar ve toplu fotoğraf çekimin ardından genç bisikletçiler 180 kilometrelik ilk etap için Keşan’a doğru yola çıktılar. Bir gece Keşan’da dinlenecek olan sporcular ikinci etapta 150 kilometre daha pedal çevirerek Çanakkale Şehitliği’ne varacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.