Büyükçekmeceliler geri dönüşüm için el ele veriyor

Büyükçekmeceliler geri dönüşüm için el ele veriyor
Büyükçekmece Belediyesi’nin temiz ve sağlıklı bir çevre adına başlattığı “Geri Dönüşüm Gelecektir” projesine Büyükçekmece halkının verdiği destekte gün geçtikçe büyüyor.

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bu yıl Büyükçekmece’de Spor ve Gençlik yılı ilan edilmesi nedeniyle Büyükçekmeceli sporcularla birlikte tüm iş yerlerini ziyaret ederek kafe ve restoranlara atık cam, plastik ve pil kutuları yerleştiriyor.

“Her zaman çevre dostu olduk”

Büyükçekmece halkının çevreyi koruma ve temiz tutma konusunda son derece özverili olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Geri dönüşüm çalışmalarının ekonomiye ve temiz bir çevreye katkısı büyük. Doğal kaynakları korumak, enerji tasarrufu sağlamak ve geleceğe yatırım yapma konusunda geri dönüşüm çalışmaları büyük önem teşkil ediyor. Büyükçekmece yeşil alanları ve tertemiz deniziyle gerçekten yaşanılası bir yer. Büyükçekmece ailesi olarak her zaman için çevre dostu olmaya gayret gösterdik.”

İşletmelerden de büyük destek var

Hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecinden geçen kağıt, karton, plastik, ambalaj, metal, cam, pil, bitkisel atık yağlar, elektronik ve tekstil atıkları hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecinden geçirilerek ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. İlçede faaliyet gösteren iş yerleri arasında geri dönüşüm konusunda büyük bir hassasiyet gösteren Alaçatı Muhallebicisi her gün plastik ve cam atıklarını toplayarak geri dönüşüme büyük katkı sağlayanlar arasında yer alıyor.  

“İçimizden gelerek yapıyoruz”

Alaçatı Muhallebicisi işletmecisi Hakan Şafak özellikle hafta sonları 200-250 adet plastik şişe ve cam atığını geri dönüşüme yolladığını belirterek hafta içi ise bu sayının 100 ile 120 arası olduğunu belirtiyor. Bu çalışmaları insanlardan takdir beklemek için yapmadıklarını içlerinden geldiğini belirten Şafak, “Yaşadığımız ilçede nüfus arttıkça işletmemizde de plastik ve cam şişe atıkları artıyor. Çalışan arkadaşlarımızla birlikte her gün düzenli olarak cam şişe ve plastik atıklarımızı toplayarak elimizden geldiğince geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.