Büyükçekmece’nin iki çevre derneği tek çatı altında birleşiyor!

Büyükçekmece’nin iki çevre derneği tek çatı altında birleşiyor!
Büyükçekmece Çevre Koruma Derneği ve Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği, tek çatı altında güçlerini birleştirme kararı aldı.

 

Her iki derneğin üyeleri, Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iki derneğin tek çatı altında hizmet verecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek; “Bundan sonra da, çevre duyarlılığının topluma ve gençlerimize aktarılmasında ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

“Belediyecilik anlayışını örnek alıyoruz”

 

Katılımın yoğun olduğu geceye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

İki derneğin üyelerinin tanışması ve  derneklerin birleşmesi amacıyla düzenlenen yemekte Büyükçekmece'ye turizm, kültür, çevre güzelliği sağlamak için görüş alışverişinde bulunuldu.

Çevre Koruma Derneği Başkanı Ömer Sert ve Çevre Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülay Ezibay, kendilerine en büyük destekçilerinin sivil toplum kuruluşlarına her zaman kucak açan Dr. Hasan Akgün olduğunu belirterek; “Başkan Akgün'ün belediyecilik anlayışını örnek alarak ondan ilham alıyoruz” diye konuştular.

 

"Hak ettikleri desteği vereceğiz"

 

İki çevre derneğinin birleşmesinden önemli başarılar elde edileceğine inandığını belirten Başkan Akgün, “Sivil toplum kuruluşlarının olduğu yerde demokrasi vardır. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugünde yarında gerçekten amacına hizmet eden tüm sivil toplum kuruluşlarına hak ettikleri desteği vereceğiz” dedi.

 

“Bunu da başardık”

 

Başkan Akgün şöyle konuştu:  Birleşmeye karar veren iki  büyük derneğimiz Çevre Koruma Derneği ve Çevre Kültür ve Turizm Derneği’nin daha da güçlü olacağına inancım tamdır. Büyükçekmece'miz için, İstanbul için daha güçlü olarak çalışacaklarını düşünüyorum.  Zamanında çevre derneğini kurduğumuzda amacımız Büyükçekmece'mizi İstanbul'un batı bahçesi yapmaktı. Bunu da başardık. Yeşilimizi ve mavimizi korumada bize destek olan derneklerimize teşekkür ediyorum. Bu bir mücadeledir, bu bir gönüllüktür, bunun altında para pul yatmaz. Bundan sonra her zaman olduğu gibi çevre duyarlılığının topluma ve gençlerimize aktarılmasında ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Yemeğin ardından düzenlenen çekilişte talihli Fehmi Künteci'ye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından 3 boyutlu Atatürk portresi hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.