Büyükçekmece’ye “Avrupa Şeref Bayrağı” onuru

Büyükçekmece’ye “Avrupa Şeref Bayrağı” onuru
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Büyükçekmece Belediyesi’ni “Avrupa Şeref Bayrağı” ile ödüllendirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1150 belediye içerisinden sadece 8 belediyeye “Avrupa Şeref Bayrağı” verildiğini belirterek; “Bu gurur Büyükçekmece ailesine aittir” diye konuştu.

 Hedef: Şeref Plaketi

 Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından kentlere ve belediyelere verilen en büyük ödüllerden biri olan Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü’ne layık görüldü. 47 ülkeden 1150 belediye arasında sadece 8 belediyenin almaya hak kazandığı “Avrupa Şeref Bayrağı” ödülünü alan Büyükçekmece Belediyesi daha önce de Avrupa Ödülleri’nin ilk basamağı olan “Avrupa Diplomasi” ödülünü almaya hak kazanmıştı. Büyükçekmece Belediyesi’nin bundan sonraki hedefi ise, Avrupa’nın en büyük ödülü olan “Şeref Plaketi” ödülünü almak.

 “Bu gurur Büyükçekmece ailesine aittir”

 Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin uluslararası alanda almış olduğu ödüllere bir yenisini daha eklemenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Katıldığımız uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğumuz iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyeliklerimiz ile yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmaları neticesinde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 'Avrupa Şeref Bayrağı' ile ödüllendirildik. Bu gurur Büyükçekmece ailesine aittir” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.