Çakmaklı Mahallesi çöp istasyonuna isyan etti

Çakmaklı Mahallesi çöp istasyonuna isyan etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden AK Partili Meclis Üyelerinin oylarıyla geçen Büyükçekmece Çakmaklı mahallesine çöp istasyonunu kurulması kararını kabul etmeyen Çakmaklı Mahallesi sakinleri muhtar Erkan Eski önderliğinde basın açıklaması yaptı.

  Açıklamaya diğer mahallelerin muhtarları da destek verdi.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise, “Burası mezarlık yeridir, çöplük değildir. Halkın haklı mücadelesini destekliyorum” dedi.

İBB’nin geri adım atmasını isteyen Muhtar Erkan Eski, Çakmaklı halkıyla birlikte bu duruma asla izin vermeyeceklerini belirtti.  İBB’nin aldığı bu kararın insan sağlığına da büyük zarar vereceğini söyleyen Eski şu şekilde konuştu:


“İnsan, bitki ve hayvan yani çevre hayatına büyük zarar verecek. Bizlere sormadan mahallemize, evlerimize çöp istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bulaşıcı hastalıklara yol açacağını ve trafiğe neden olacağını da bilmenizi istiyorum. Bu yanlıştan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vazgeçmesini bekliyoruz. Bu karar hukuka da aykırıdır. İstanbul’un su havzasında atık tesisi yapılması mümkün değildir. Yaşadığımız yerin yaşanmaz bir hale gelmemesi için hukuki mücadelemizi yapacağız. İBB’nin bu karardan dönmesini bekliyoruz.”

Basın açıklaması sırasında söz alan diğer mahalle sakinleri de Çöp Transfer İstasyonunun halka rağmen Çakmaklı’ya kurulmasına mutlaka karşı çıkacaklarını belirtti.


BAŞKAN AKGÜN: BURASI MEZARLIK, ÇÖPLÜK DEĞİL


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Haziran ayı oturumunda Büyükçekmece ilçesi Çakmaklı mahallesinde çöp transfer istasyonu kurma kararı almıştı.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Burası İSKİ’nin su toplama havzası. Buraya çöp toplama istasyonu kurulamaz” diye tepki vermiş ve olay Büyükçekmece Meclisi’nin de gündemine gelmişti.

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çöp transfer istasyonu yapılmak istenen arazinin mezarlık alanı olarak tescil edildiğini ve bu şartla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini belirterek; şunları söyledi:

 “Burası Çakmaklı Mahallesi ve bölgesinde mezarlık sorununu çözmek için Büyükşehir belediyemiz tarafından plan değişikliği yapılarak mezarlık yapılmış yer. Bu arazi yeşil alandır. Bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılamaz. İtirazlarımızı yaptık. Mahkemeye kadar da gideriz ama ben bunu daha önce 3 kez Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a, meclis grup başkanlarına ve meclis üyelerine anlattım. Fakat Büyükşehir Belediye meclisine geldi ve kabul edildi.


Büyükçekmece’de çöp toplama istasyonu olmaz. Çünkü Büyükçekmece’de göstereceğimiz her yer Büyükçekmece gölü su toplama havzası. İSKİ su toplama havzası olmasa dahi burası mezarlık alanıdır ve başka amaçla kullanılamaz, çöp transfer merkezi olamaz. Çöp transfer istasyonu Çakmaklı’da kuruldu, dediğiniz an oradaki vatandaşın dairesi 100 lira ise 50 liraya düşer. Hukuk varsa, adalet varsa siz gidip şehrin tam ortasına okulun dibinde, yanında sağlık ocağı, karşısında beş yıldızlı otel olan su toplama havzası üzerindeki mezarlık alanına çöp transfer istasyonu yeri yapamazsınız. Halkın mücadelesi haklı, biz de aynı doğrultuda hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz.”       

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.