Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında Büyükçekmece'ye Dev Anıt

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında Büyükçekmece'ye Dev Anıt
Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde, ilçede yaptırdığı Çanakkale Geçilmez ve Atatürk Anıtı’nın görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdi.
Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde, ilçede yaptırdığı Çanakkale Geçilmez ve Atatürk Anıtı'nın görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına yaptırılan 10 metrelik dev '100'üncü Yıl Çanakkale Geçilmez ve Atatürk Anıtı'nın Büyükçekmece E5 Karayolu girişi Jandarma Komutanlığı önünde açılışı yapıldı. Çanakkale ve İstiklal Savaşları'nda şehit olan 224 Büyükçekmeceli şehidin isimleri de anıta yazıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar zaferi coşkuyla kutladı. Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Koramiral Kadir Sağnıç, İlçe Jandarma Komutanı Özer Küçükuysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÖNEMLİ OLAN ÇANAKKALE RUHUNU TAŞIMAKTIR"

Açılışı yapılan anıtın Büyükçekmece tarihi açısından önemli olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece'nin uygun en stratejik noktasına Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına bir anıtın yapılmasına karar verdik. Pınartepe'ye şu anda bitmekte olan Yahya Çavuş Camii inşa edildi. Tepecik Rüzgarlı Tepe'ye ilk defa Seyit Onbaşı Camii yapıldı, ilk defa adına cami yapıldı. Onların açılışını 18 Mart'ta yapmıştık. Bu anıtımız da hazır olmasına rağmen bilerek 24 Nisan Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı anma ve kutlama törenlerinde uygun bulduk. Önemli olan Çanakkale ruhunu taşımaktır. Ben inanıyorum ki 77 milyon insanın tamamı Çanakkale ruhunu taşımaktadır. Yeter ki onları ortaya çıkarmak için fırsatlar verilsin" şeklindi konuştu.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN İSMİ ANITA YAZILDI

Çanakkale ve İstiklal Savaşları'nda şehit olan askerlerin isimlerinin de anıta yazıldığını dile getiren Hasan Akgün, "Bugüne kadar yeni nesil olarak kimsenin isimlerinin bilinmediği bu bölgede köylerimizde, Büyükçekmece'de, Çatalca'da oturan bu vatan için canını feda eden 224 şehidimizin de ismi ebediyen bu anıtın önünde vatandaşlarımız tarafından okunacak ve en azından isimleri ailelerinin soyadları unutulmayacak. Bu anıtın anlamının ne kadar büyük olduğunu ifade etmek bakımından o kitabedeki 224 kahramanın burada abideleştirilmesini görmek ve anlamak yeterlidir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.