Celaliye ailesi geleneksel mahalle iftarında buluştu

Celaliye ailesi geleneksel mahalle iftarında buluştu
Büyükçekmece Belediyesi’nin Celaliye’deki geleneksel mahalle iftarına katılım beklenenin çok üstünde gerçekleşti.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularının daha da yoğunlaştığını belirterek; “Çevrenizde yardıma ihtiyacı olanlar varsa mutlaka onlara yardım elini uzatın. Bu mübarek ayda yapılacak yardımlar çok daha anlamlıdır” diye konuştu.

 Başkan Akgün, davetlilerle tek tek ilgilendi

 Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel Ramazan ayı mahalle iftarlarına önceki gece Celaliye meydanında devam edildi. İftara katılan Celaliye sakinleriyle tek tek ilgilenen Başkan Akgün, her akşam bir iftar sofrasında Büyükçekmece ailesi ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 “En büyük mutluluk paylaşmaktır”

 Akgün konuşmasında, Ramazan ayının İslam alemi için çok özel ve çok anlamlı bir ay olduğuna vurgu yaparak, “Ramazan birlik, beraberlik ve dayanışma ayıdır. Bu mübarek ayda birbirimize daha sıkı sarılmalı, kenetlenmeliyiz. Özellikle durumu iyi olanlar mutlaka ihtiyaç sahiplerine yardım ellerini uzatmalı. Ramazan’da aynı sofrayı, bir kase çorbayı, bir dilim ekmeği paylaşabilmek en büyük mutluluktur. İşte Ramazan’ın güzelliği de budur. Gönüllerin çok yumuşadığı, sevginin daha doruk yaptığı bir aydır. Biz de bunun nimetlerini hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. İftar sofralarımızı onurlandıran, sevgimizi büyüten büyük Büyükçekmece aileme çok teşekkür ediyorum. Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun.”

 Geveze Abbas’a büyük ilgi

 Celaliye mahallesinde topluca yenilen iftar yemeğinin ardından Başkan Akgün, iftar sonrası Polat ailesinin misafiri oldu. Geleneksel Ramazan eğlencesi kapsamında, Celaliye mahalle iftarında sahnelenen Geveze Abbas isimli orta oyunu 7’den 70 her yaştan Celaliyeli tarafınfan ilgiyle izlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.