Cengiz Topel Kavşağı'nda sona gelindi

Cengiz Topel Kavşağı'nda sona gelindi
Büyükçekmece'nin can damarı olarak kabul edilen Cengiz Topel Kavşağı'ndaki düzenleme çalışması, Büyükçekmece Belediyesi'nin hummalı çalışması sonucu planlanan sürede tamamlanıyor.

Büyükçekmece ilçesinin en önemli kavşağı olan Cengiz Topel ve Adnan Kahveci caddelerinin kesiştiği noktadaki kavşakta başlatılan düzenleme ve yenileme çalışmalarında sona gelindi.

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sahil yakasını, E 5 Karayolu'na ve göl yakasına bağlayan Cengiz Topel Caddesi'ndeki kavşak ve kavşağa bağlanan yolların modernize edilerek, daha sağlıklı ulaşım hizmeti verecek duruma getirildiğini açıkladı.

 Planlanan sürede tamamlanıyor

 Büyükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi'nde Cengiz Topel Caddesi ile Adnan Kahveci Caddesi'nin kesiştiği kavşak ve bağlı yollarda bakım, onarım ve yenileme çalışması başlatan Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, planlandığı gibi 15 gün içinde çalışmayı tamamlıyor. Çalışmalar kapsamında yolların bazı bölümleri genişletildi, yağmur suyu kanalları yenilendi, yağmur mazgallarının sayısı arttırıldı, kaldırımlar ve refüjler yenilendi, bölgedeki bazı işyerleri ve binaların girişleri modernize edildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 24 saat esasına göre çalışmalarını yürütürken, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'de yapılan çalışmaların her aşamasını yakından takip etti.


 Beton üstüne asfalt döküldü

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mevcut kavşağın gelişen Büyükçekmece'nin ihtiyaçları karşısında yetersiz kaldığını, yolların ise kış mevsimin olumsuz şartları nedeniyle deforme olduğunu belirterek; "Çalışmalar sadece Cengiz Topel Kavşağı ile sınırlı kalmadı. Kavşağa bağlı yollar ve bu yollar üzerindeki yağmur suyu kanalları genişletilerek yenilendi. Ayrıca yağmursuyu biriken yerlerde yağmursuyu ızgaralarının sayısını arttırdık. Yolların tabanına önce beton dökerek çökmelere karşı zemin sağlamlaştırıldı ve sonrasında asfalt döküldü. Bazı işyeri ile bina girişleri vatandaşlarımızın ve esnafımızın rahat hareket edebileceği şekilde modernize edildi. Belediye ekiplerimiz gece gündüz çalışarak çalışmaları planlanan tarihte tamamladılar" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum