Çocuğunuza “İlk Yardım” eden siz olun!

Çocuğunuza “İlk Yardım” eden siz olun!
Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün farkındalık yaratan seminerlerine "Öpünce Geçmeyen Uflar" ilkyardım semineri ile devam edildi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi ve Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerlere katılımın yoğun oldu.

Hayati önem taşıyor

Anneler ve babalar, potansiyel anneler ve babalar, bebek ve çocuk bakıcıları, öğretmenler, bebekler ve çocuklarla baş başa kalan tüm yetişkinlerini ilk yardım konusunda bilinçlendirmek amaçlı seminerin konuşmacısı Deniz Karadeniz, ilk yardım uygulamalarının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Bebeklerin ve çocukların başına gelebilecek en ufak kazanın bile doğal olarak ebeveynlerin kâbusu olduğuna dikkat çeken Karadeniz;  “Ne yazık ki, böyle bir durumla karşı karşıyayken çaresiz kalmak, paniğe kapılıp geç tepki vermek, hatta istemeyerek yanlış bir şeyler yapmak mümkün olabilmektedir. Ne kadar dikkatli ve bilinçli olursanız olun çocuğunuzun başına gelebilecek tüm kazalardan onu korumanız çok zor. Ancak kaza durumunda doğru ilkyardım uygulamalarını yapabilirseniz ciddi yaralanmaları ve hayati tehlikeleri önleyebilir, çocuğunuzun kolayca iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Çiçek takdim edildi

Türkiye’yi dolaşarak yüzlerce ebeveyne eğitim veren Deniz Karadeniz’e verdiği önemli bilgiler için teşekkür eden Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu, seminerin sonunda Karadeniz'e çiçek takdim etti. Büyükçekmece Belediyesi sanat danışmanlarından Ateş Böceği Ercan (Ercan Bostancıoğlu) da semineri izleyenler arasındaydı.

 

                        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.