Cumhur İttifakı'ndan ortak genelge

Cumhur İttifakı'ndan ortak genelge
Cumhur İttifakı adaylarının seçim çalışmaları kapsamında illerde izleyeceği yol haritası ve çalışma esasları AK Parti ve MHP’nin ortak çalışması ile belirlendi. Ortak miting yapılacak yerlerde sadece Türk bayrakları kullanılacak, parti sloganları atılmaya
 
Bu kapsamda hazırlanan genelge her iki partinin seçim koordinasyon merkezlerine iletildi. İşte detaylar...
ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN BİRLİKTE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI KULLANILACAK
Genelgeye göre, hiçbir siyasi partinin simgesi, logosu diğer partinin seçim ofisinde kullanılmayacak. Seçim ofislerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İlçe Belediye Başkan Adayının birlikte çekilmiş fotoğrafı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte çekilmiş fotoğrafları kullanılacak.
ORTAK ADAY GÖSTERİLMEYEN YERLERDE ARAÇ GİYDİRMESİ YAPILMAYACAK
İttifakın olmadığı yerlerde her parti kendi kurumsalına göre hareket edecek.
Her siyasi parti aday çıkardığı ilçelerin seçim bürolarında, İlçe Adayı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayının ortak resimlerini kullanacak. Ortak aday gösterilmeyen yerlerde araç giydirmesi yapılmayacak. Her siyasi parti sadece kendi adayı için araç giydirme yapacak.
SKM'LER ORTAK PROGRAM YAPABİLECEK
AK Parti ve MHP’nin ortak Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) oluşturması söz konusu olmayacak fakat SKM’ler ortak program yapabilecek.
ÖZEL LOGO KULLANILMAYACAK
Cumhur İttifakı için özel bir logo kullanılmayacak.
ADAY İFADELERİ
Aday AK Parti adayı ise “Cumhur İttifakı AK Parti Adayı”, Milliyetçi Hareket Partisi adayı ise “Cumhur İttifakı MHP Adayı” ifadeleri kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.