“Deprem gerçeğini hiç kimse göz ardı edemez”

“Deprem gerçeğini hiç kimse göz ardı edemez”
Büyükçekmece ilçesinde, depremde yıkılma riski bulunan eski binalar, Büyükçekmece Belediyesi desteği ile yerinde dönüşüm yapılarak yenileniyor.
Yerinde dönüşümü yapılacak bir binalarının yıkımını izleyen konut sahipleri, kentsel dönüşüm sürecinde kendilerini destek veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederek baklava ikram ettiler.

 

 Büyükçekmece Belediyesi, yıllar geçtikçe yıpranmış ve zarar görmüş binaların yıkımları ve yeninden inşaları için verdiği desteğe devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında belediye ekipleri, Atatürk Mahallesi'nde bulunan çok bloklu Sümbül sitesinin yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım çalışmaları Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından da takip edildi

 

“1 can kaybına bile tahammülümüz yok”

 

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Her gün büyük bir depremin geleceğinin haberini alıyoruz. Daha 2 gün önce 4.8 ve 5 şiddetinin üstüne çıkan depremler oldu. Marmara Denizi etrafından vuku bulan depremler bizi son derece ürkütüyor. Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hiç durmadı. Bugün 40 daire yıkıyoruz. Daha önce deniz kumundan yapılmış ama bugüne kadar ayakta kalmış. Büyük depremde hasar alacağını düşündüğümüz binaları sahipleri ile beraber yerinde dönüşüm yaparak yıkmaya ve yeni apartmanları yapmaya devam ediyoruz. Biz Büyükçekmece'de 35 yıldır dikey yapılaşmayı ret eden bir zihniyetiniz.


Yapay yapılaşma olmasına rağmen depremden endişe duyuyoruz. Bu nedenle eski binaları yıkıp yerine yine 4 katlı binalarımızı 5 katlı binalarımızı yapmaya devam ediyoruz. İstanbul'un en önemli sorunu depremdir, trafiktir. Deprem olgusunu hiç kimsenin aklından çıkarmaması lazım. Bir can her şeye değerdir. 1 can kaybına bile tahammülümüz yok. Daha önce yaşadık bu depremleri. Enkazların altından cesetler çıkardık. Vatandaşlarımızın burnu bile kanamasını istemiyoruz. Büyükçekmece’de eski binaları yıkmaya devam. Hiç kimseyi mağdur etmeden. Hem şehir estetiğini geliştiriyoruz. Tamamı ile beyaz çatılarda yeşil ya da mavi. Büyükçekmece de şehircilik adına çok güzel şeyler oluyor. Takip etmelerini isterim herkesin” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.