Doğa sevgisini hayvan sevgisine dönüştüren proje

Doğa sevgisini hayvan sevgisine dönüştüren proje
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Geri Dönüşüm Gelecektir” projesinin gelişmesi ve hayvan sevgisiyle birleştirilmesi adına bir ilke imza attı.

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü örnek projelerine bir yenisini daha ekledi.

 

Pet şişelerin yerine mama ve su veriyor!

 

Proje kapsamında ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen Pugedon'lara atılan pet şişelerin yerine kedi-köpek maması ile su veriyor.  Pudegon'lar ilk etapta Büyükçekmece genelinde halkın yoğun olduğu bölgelere yerleştirildi.

Pugedonlar, güneş enerjisiyle çalışan sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusu altında hem doğaseverler hem de hayvanseverlerle buluştu. Böylece ambalaj atıkları çöpe atılmadan değerlendirilip doğaya geri kazandırılıyor. Aynı zamanda her ambalaj atığı için haznelere dökülen su ile sokak hayvanlarının özellikle sıcak havalarda su ihtiyacını karşılıyor.

 

"Örnek bir proje"

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün yeni projesinin çok önemli ve örnek bir proje olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili şunları söyledi: “Her canlının yaşam hakkı vardır. Müdürlüğümüzün bu projesi  doğa sevgisiyle hayvan sevgisini birleştiriyor. İkisinin birbirinden ayrılamayacağını gösteriyor. Bu konuda çok duyarlı olan Büyükçekmece ailesi, Pugedon'lara gereken ilgiyi fazlasıyla gösterecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.