"Dünya Barışı İçin En Önemli Kural Birlikte Yaşama Kültürü Bilincidir"

"Dünya Barışı İçin En Önemli Kural Birlikte Yaşama Kültürü Bilincidir"
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresinin 32. Genel Kurulunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünya barışı için en önemli kural ve gereklilik birlikte yaşama kültürü bilincidir" diye konuştu.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresinin 32. Genel Kurulunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Dünya barışı için en önemli kural ve gereklilik birlikte yaşama kültürü bilincidir" diye konuştu.

2000 yılından beri Türk Milli Delegasyonu Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresinin Strazburg'da yapılan toplantısının ilk gününde bir konuşma yaptı.

"Örnek bir belediyeyiz"

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) projesi kapsamında 5 kez üst üste 12 Yıldız Şehri ödülünü almayı başaran ilk ve tek belediye olan Büyükçekmece Belediyesinin başarı sırrının katılımcılık anlayışıyla yönetim ilkesi olduğuna vurgu yapan Başkan Akgün, "10 yıl önce hayata geçirilen "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" faaliyeti bu amaca kısa zamanda büyük hizmetler etmiştir. Bildiğiniz üzere her yıl 15 Ekim'i içeren hafta katılımcı Yerel Yönetimler tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ile "Yerel Demokrasi, Vatandaş Katılımı, İnsan Hakları" konularında farkındalık oluşturacak faaliyetler ortaya konuluyor. Başkanı olduğum Büyükçekmece Belediyesi olarak son 5 yıldır bu etkinliklere katılım sağlayarak "12 Yıldızlı Şehir" unvanını beş yıl üst üste aldık. Örnek bir belediye olduğumuzu belirtmek isterim. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında şehrimizde bulunan okullarla, STK'larla diğer kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya gelerek şehrimizde aktif vatandaş kültürünün oluşturulmasını sağladık" dedi.

"Önemli ve yerinde bir karar"

Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Şehrimizi aktif vatandaşlarımız ile birlikte katılımcılık anlayışıyla yönetmekteyiz. Bu kültürün oluşmasında "Avrupa Yerel Demokrasi Haftasının" katkıları çok büyüktür. Son yıllarda küresel ölçekte vuku bulan terör ve şiddet olayları sonucunda yükselen bir yabancı düşmanlığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu konu ile mücadelede ise "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" kapsamında "Birlikte Yaşam ve Kültürel Farklılık" temalı konular ön plana çıkartılmıştır. Bu çok önemli ve yerinde bir karardır çünkü "Dünya Barışı için en önemli kural ve gereklilik birlikte yaşama kültürü bilincidir. 2017 yılında "Gelişen Bir Yerel Demokrasi için Vatandaş Katılımı, Danışmanlığı ve Bağlılığı" temasında 47 üye ülkeden en az birer yerel yönetim ile bu faaliyette yer almalıyız. Bu vesileyle Avrupa Yerel Demokrasi Haftasının 10 yıllık süreci içerisinde vermiş oldukları emekler için Proje Koordinatörü, Kongre Başkan Yardımcısı Sayın Gaye Doğanoğlu ve proje ekibine, bugüne kadar Projeye destek vermiş tüm 12 yıldız şehirlerine teşekkürlerimi sunuyorum." -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.