Dünya çapında başarıları yetiştiriyor

Dünya çapında başarıları yetiştiriyor
Büyükçekmece Belediyesi Spor Müdürlüğü çatısı altında kurulan Spor Akademisi yaz spor okulunda ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla Türkiye'nin en iyisi olma yolunda ilerliyor. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi geleceğin dünya çapında sporcuları
Geleceğin dünya çapında sporcularını yetiştirmeyi hedefleyen Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademi, futbol, voleybol, basketbol, jimnastik, tenis, okçuluk ve bisiklet branşlarında 18 uzman antrenör ile profesyonel spor kulüpleriyle yarışır niteliklere sahip. Bu yaz mevsiminde 2 binin üzerinde Büyükçekmeceli minik öğrenciye spor, kişisel gelişim ve beslenme alışkanlıkları başta olmak üzere pek çok alanda eğitim verildi. Ayrıca öğrenciler üzerinde yapılan bir takım testler sonucunda hangi spora yatkın oldukları tespit edilerek o yönde eğitim ve antreman programları hazırlandı.

Kaleciler için özel departman
Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'ni benzerlerinden ayıran bir başka özellik ise kaleci eğitimi. Akademide kaleci yetiştirilmesi için de özel bir departman bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'ne gelen çocukların velileri de gün boyunca antremanları izleyerek çocuklarına destek veriyor. Çocuklarının aldığı eğitimlerden son derece memnun olan aileler, Türkiye'de bir ilk olan uygulama imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ve ekibine teşekkür ediyorlar. Çocuklarının eğitimlerini yakından takip eden öğrenci velilerinden bazılarının görüşleri ise şu şekilde:

Ayşe Özdemir:Öncelikle hocalarımızdan çok memnunuz, Hepsi özel seçilmiş, çocuklarla çok yakından ilgileniyorlar. Belediyemizin bu tür faaliyetleri çok güzel. Oğlumu kışın da belediyenin kurslarına yolluyorum. Gittiği her kurstan bir şeyler öğreniyor. Futbolun oğlumun sadece fiziksel gelişimine değil, sosyal alandaki gelişimine de katkı sağladığını düşünüyorum. Yaz Spor Okulları’na ilk kayıt yaptırdığımızda iyi bir şey olacağını anlamıştık ama bu kadar iyi olacağını biz bile beklemiyorduk. Tahminlerimizin çok üzerinde oldu.

Paylaşmanın ne demek olduğunu öğrendiler
Ceylan Aydemir:Tepecik’ten geliyoruz. Çocuklarımız sokakta oynamaktan kurtuldu, akademi bize en büyük hediye oldu. Oğlum ve kızım burada paylaşmanın ne demek olduğunu öğrendiler. Antrenörlerini dinlemesi gerektiğini öğrendiler ve daha da olgunlaştılar. Oğlum Futbol Yaz Spor Okula başladığında kızımla birlikte gelip izliyordum. Kızım bir ara gidip okçuluk dersini izlemiş okçuluk hocası da kendisini davet etmiş. Gelip benden izin istediler ve kızım da okçuluk dersleri almaya başladı. Çok memnun artık kendi başına atış yapabiliyor.

Gülizar Benek: Oğlum futbol kurslarına geliyor. Burada almış olduğu eğitimle evdeki davranışları, arkadaşlarıyla iletişimi, yeme içme alışkanlığı tamamen değişti. Bizlere bu imkanları tanıyan Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'e sonsuz teşekkür ediyoruz.

Zergüzel Can: 
Uzman hocalar eşliğinde çocuklarımız inanılmaz profesyonel bir eğitim alıyor. Buraya başlamadan önce hocaları araştırmıştık yanılmadığımızı gördük. Bu bizi daha da mutlu ediyor. Görüyoruz ki çocuklarımız emin ellerde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Artık bilgisayar başında vakit kaybetmiyorlar
Nurşen Yılmaztürk:İki oğlum da Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi’nde futbol eğitimi alıyor. Daha önce de yaz okullarına katılmıştık ama bu yıl çok farklı oldu. Kesinlikle daha disiplinli bir eğitim aldılar. Çocuklarımın futbola ilgilerinin arttığını görüyorum. Burada çok güzel vakit geçiriyorlar. Artık bilgisayar başında vakit kaybetmiyorlar. Oğullarım akşamları çok geç yatıyordu. Yaz okullarına başladıklarından bu yana erkenden yatıyorlar. Önceden abur cubura çok düşkündüler. Antrenörleri asitli içecek, cips, fast food yemeyin dediğinden beri kola yerine süt içiyor.

Fazla söze gerek yok
Banu Gürcüoğlu: Fazla söze gerek yok. Bizlere bu imkanları tanıyan Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'e sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu akademi de uzman hocalarımızla birlikte çocuklarımız sokaklardan kurtularak sporun centilmenliğini öğrenerek etraflarına ışık saçıyorlar. Enerjilerini doğru kullandıklarını düşünüyorum. Hem öğrenip, hem de eğleniyorlar.

Kahvaltısını daha düzenli yapıyor
Gizem Ulusoy: Eskiden de yaz okullarına geliyorduk ama o zaman servis yoktu. Şimdi hem Atatürk Spor Kompleksi’ne servis var hem de antrenör kadrosu çok geniş. Tüm antrenörler öğrencilerle tek tek ilgileniyor. Oğlum antrenmanlara heyecanla geliyor, geç kalmamak için çaba gösteriyor ve hocalarının her sözünü dinliyor. Kahvaltısını daha düzenli yapıyor ve hocalarının söylediklerini uyguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.