Dünya İzci Düşünce Günü, Büyükçekmece’de kutlandı

Dünya İzci Düşünce Günü, Büyükçekmece’de kutlandı
Türkiye’nin ilk ve tek “Engelli İzci Grubu” olma özelliğini elinde bulunduran Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu, ‘Dünya İzci Düşünce Günü için özel bir etkinlik düzenledi.
Her yıl 22 Şubat tarihinde tüm dünyada kutlanan “Dünya İzci Düşünce Günü” Büyükçekmece’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye’nin ilk ve tek “Engelli İzci Grubu” olma özelliğini elinde bulunduran Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu üyelerinin, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenledikleri programa hazırladıkları gösteriler büyük beğeni topladı.

                                                                                                                      
“Bu şemsiyenin altında kendimize yer bulmaya çalışıyoruz”

‘Dünya İzci Düşünce Günü’ kutlamalarına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Caner Demirkol, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye olarak ilkleri yapmaya çalıştıkları ifade ederek şöyle konuştu; “Gökkuşağı İzci Kulübü, Türkiye’de bir ilktir. Maalesef engelli denilen, kendimizden ayırmış, soyutlamış olduğumuz arkadaşlarımızın engelleri nasıl yıktığını, esas engellilerin kimler olduğunu ortaya koydukları bir şemsiye bu. Türkiye’de de isim yaptılar. Önemli bir sosyal faaliyet. İzciliğin dili, dini, ırkı yok. İnsanı terbiye eden, karşılıksız dostluk ve sevginin, paylaşmanın, kendine güvenmenin doruk yaptığı çok güzel bir sosyal-sportif faaliyet. Uluslararası boyutta bir şemsiye. Biz de Büyükçekmece olarak bu şemsiyenin altında kendimize yer bulmaya çalışıyoruz.”

 “İzcilik engel tanımaz”

 Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü Lideri Bedriye Yılmaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün öncülüğünde “izcilik engel tanımaz” sloganıyla Türkiye’nin ilk ve tek engelli izcilik kulübünü kurduklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Büyükçekmecemizin büyük lideri sayın bakanımız Dr. Hasan Akgün’e Türkiye’de bir ilke imza attığı için ve resmi olarak Türkiye İzcilik Federasyonu’ndaki ilk ve tek izci çalışma grubunun faaliyete geçirerek, çocuklarımızı ve ailelerini hayarta bağlamıştıur. Büyükçekmecemizin engelli çocukları ve onların aileleri olarak Başkanımız sayın Dr. Hasan Akgün’e şükranlarımız sunarız” 

Konuşmaların ardından Gökkuşağı Engelli İzci Grubu’nun sahnelediği ‘Bayrak Oratoryosu’ izleyenlere duygulu anlar yaşatırken, rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin de oynadığı Nasrettin Hoca skeci büyük beğeni topladı.

 Katkı sunanlara teşekkür plaketi verildi

 Programın son bölümünde ise, 22 Şubat Dünya İzci Düşünme Günü etkinliğine katkı sunan Bedriye Yılmaz (Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü Lideri), Asef Ateş (Büyükeçkmece Final Anadolu Lisesi Müdürü), Hilal Cengiz (Büyükçekmece Final Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni), Ümit Keskin (Büyükçekmece Sivil Havacılık ve Dans Kulübü), Filiz Tezgeldi (Büyükçekmece El Sanatları Eğitmeni), Tahsin Kızılaslan (Özel Beykent Kumsal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü), Mehmet Eren (Gelişim Otizm Spor Kulübü Eğitim Danışmanı) ve Ahmet Vardar (AVENDER Derneği Kurucusu) teşekkür plaketi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.