Dünyanın en iyi 20 yapısından biri: Sancaklar Yeraltı Camii

Dünyanın en iyi 20 yapısından biri: Sancaklar Yeraltı Camii
Mimarisiyle Büyükçekmece’nin sembol yapılarından biri olan, Büyükçekmece Belediyesi ve Sancak Grubu işbirliğiyle Karaağaç Mahallesi’nde inşa edilen Sancaklar Camii mimarisiyle dikkat çekiyor.

2018 yılı RIBA Uluslararası Mükemmellik Ödülü'nü alan ve en iyi 20 yapıdan biri olan yeraltı camiinde imamlık görevini sürdüren Ali Elmacı, Sancaklar Camii’nin hizmetleri ve mimarisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Farklı ülkelerden pek çok ziyaretçi oluyor

Sancaklar Camii’nin 2014 yılında ibadete açılmasından bu yana imamlık görevini sürdürdüğünü söyleyen İmam Elmacı; "Sancaklar Camii farklı mimarisiyle diğer camilerden çok farklı. Mimarinin sade ve modern olması, cami içerisinde bulunan mihrap, mimber, müezzinlik, kürsü gibi kısımların farklılığı ve her şeyden önce yer altı camii olması tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. Camimizin farklı olması sebebiyle ülkemizden ve yurt dışından, dili, dini, kültürü farklı pek çok insan ziyarette bulunuyor. İnsanlarla burada buluşuyor, sohbet ediyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Camiyle ilgili bilgi almak isteyenler oluyor" şeklinde konuştu.

“Başkan Akgün, her şeyiyle bire bir ilgilenir”

Caminin Büyükçekmece’ye ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerini ileten Elmacı; "Allah razı olsun. Camimizle ilgili ne zaman bir şeye ihtiyacımız olsa bizzat başkanımızı arayıp talep ve isteklerimizi bildirebiliyoruz. Hizmet için telefonu hep açıktır. Şu an tek ihtiyacımız, yaz aylarının gelmesiyle cami çevresinde piknik yapan vatandaşlarımızın çevreyi kirletmemesi adına önlemler alabilmek. Büyükçekmece Belediyesi’nin alacağı önlemler sayesinde bu sorunun da hemen çözülebileceğini biliyoruz" dedi.

 “Böyle eserler ilim sayesinde ortaya çıkabilir”

Sancaklar Camii’nin farklı mimarisi nedeniyle zaman zaman olumsuz eleştiriler de aldığını söyleyen Elmacı; "Geleneksel ve bilindik ibadethane mimarisinde farklı olması nedeniyle olumsuz eleştiriler de almıyor değiliz. Ancak ben böyle düşünmüyorum. İlmin ve eğitimin yardımıyla ülkemizde yetişecek olan iyi mimarlar, doktorlar, her meslek kolundan insanlar sayesinde bir yenilenme ve güzel işler ortaya çıkabilir. Sancaklar Yeraltı Camii’de iyi bir mimarlığın ortaya çıkardığı önemli bir eserdedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.