“EMANET” 4.KEZ BAŞKAN

“EMANET” 4.KEZ BAŞKAN
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği geçtiğimiz günlerde Olağan Kongresini gerçekleştirdi.Kongrede Sevgi Emanet yeniden dernek başkanlığına gelerek dördüncü dönemi için güven tazelemiş oldu.
Seçime tek listeyle katılan Sevgi EMANET,üyelerin tamamının oylarını alarak,Başkanlık görevine yeniden getirildi. Yönetim,denetleme kurulu faaliyet raporları okunup ibrası yapılıp yönetim ve denetim kurullarının seçimi gerçekleşti.

Dernek Başkanı Emanet konuşmasın da görevi aldıktan bu güne kadar geçen süreyi değerlenirdi.

Emanet; “derneğimiz olarak  bugüne kadar tüketici aleyhine gelişen her konu hakkında tüketicilerimizin yanında durduk ve durmaya da devam edeceğiz.Görev yaptığımız süre boyunca elektrik kayıp kaçak bedelleri,dağıtım bedeli ve elektrik zamları,GSM, İnternet ve Uydu Yayını hizmeti veren firmaların Faturaların Geç Ödenmesinden dolayı kestikleri Açma-Kapama işlemleri ücretleri, ,her türlü dolandırıcılık ve çözüm önerileri (telefon ile-Noter Dolandırıcılığı), dosya masrafı iadeleri ,kredi kartı aidatı, hesap işletim ücretleri, ayıplı ürün ve hizmetler, Avukatlık Vekalet ücretleri,Abonelik Sözleşmeleri,850 ile başlayan hatlardan gelen arama ve mesaj ,açma kapama ücretleri ile ilgili uyarı,önlem ve haberler.Teog Sınav Sisteminin kalkması ile birlikte veli ve öğrencilerin Dershaneler ile yaşadıkları sorunları haberleştirdik ve Dershane ücretlerini nasıl geri alabileceklerinin yollunu gösterdik.Ayıplı ürün ve hizmetlerle ilgili tüketici lehine bir çok karara ve sonuca imza attık.Tüketicilerimize ihtar,ihbarname ve cayma sözleşmeleri hazırladık.Özel okullarda alınan staj ücreti, kadına karşı şiddet,İsrail’e boykot,kanun değişiklikleri, uyuşturucu ve madde bağımlılığı,Kurban ve Ramazan Bayramı uyarıları vs. gibi toplumu yakından ilgilendiren bir çok konuyu ele aldık ve ilgili mercilere taşıyarak katkı sağladık..


Çocuk İstismarı ve Çocuk Tecavüzcülerine karşı derneğimiz olarak yazılı ve sözlü tepki verdik ,konuyla alakalı üç bine yakın imza topladık.ABD’nin Kudüs’le ilgili skandal kararına karşı durduk,tepkimizi dövizlerle dile getirdik. 19 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve Haftaların da Derneğimiz olarak bir çok etkinliklere imza attık.Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezinde ve Büyükçekmece Belediyesi Halk eğitim kurslarında kursiyerlere,yetişkinlere,Tepecik Kültür Merkezinde ve ilçemizin bir çok okulunda,bazı sivil toplum kuruluşlarına slayt eşliğinde sunumlar yaparak yediden yetmişe tüketicilerimizi bilinçlendirme seminerleri düzenledik.İlçemizin bir çok mahallesin de bastırdığımız Tüketiciyi bilinçlendirici el broşürlerini dağıttık. Gerek tüketici köşemiz den gerekse basından tüketicilerimize ulaştık ayrıca bir çok konuda onların sesi olduk. Yazıya dökemediğimiz ,sayamadığımız bir çok başarılı çalışma ve haberlere hep birlikte ekip olarak imza attık,atmaya devam edeceğiz… 

Kısacası “ derneğimiz olarak bu görevi ciddiye aldık ve görevimizi ilçemize yakışır şekilde ifa ettik.Özverili çalışmalarımız sonucu mağduriyetlerini giderdiğimiz çok sayıda vatandaşımız dan aldığımız güç ile kamuya mal olduk diyebilirim.Şahsım dahil birlikte çalıştığımız tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız olarak kendimizi daha da geliştirip tüketici haklarını yediden yetmişe taşıyarak ilçemizde tüketici bilincini yaymaya devam edeceğiz. Tüketici haftasında ulaştığımız ve etkinliklerimizde dile getirdiğim bir cümle ile sözlerime son vermek istiyorum.”Haklar arandıkça, haksızlıklar azalır.”Bizler yeni dönemde de  tüketiciyi koruma ve haklarını nerede nasıl aramaları konusunda yine çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Büyükçekmece halkı olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma ve üyelerimize ve bize her daim destek olan ve onlar sayesinde tüketicilerimize seslendiğimiz tüm Basın Mensuplarına sonsuz teşekkürlerimle” diyerek sözlerine son verdi.

Sevgi Emanet dernek Başkanı olurken; Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; 
Ümran Arslan,Ahmet Altınsu,Hasan Yazıcı,Ezgi Akyüz,Yasemin Söyler,Birgül Doğanay,Serap Doyum,Nilüfer Ayar.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine;Ferdi Erken,Hakan Yazıcı, Mükerrem Özel,Aylin Acar Yazıcıgil,Vahide Piriştine,Gülşen Turan,Şenol Kara.

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine;Erden Alp,Ercan Uçar,Fatma Özdemir.

Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine;Gülsüm Yazıcı,Buket Aksu,Zekeriya Güneş seçildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.