Emre Saltık'a "Onur Gecesi"

Emre Saltık'a "Onur Gecesi"
Türk Halk Müziğinin güçlü sesi, usta sanatçı Emre Saltık, Büyükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen "Ustalara Saygı Gecesi"nde sahne aldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Emre Saltık'ı "Ustalara Saygı Gecesi"nde ağırlamaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirtti.


Saltık ayakta alkışlandı


22. İstanbul Türk Müziği Günleri kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Ustalara Saygı Gecesi"nin bu seferki konuğu Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Emre Saltık oldu. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki program "Gönülden Gönüle Müzik Topluluğu"nun Türk Halk Müziği Konseri ile başladı. Gecenin finalinde sahne alan Emre Saltık, sazı ve güçlü sesiyle sevilen türkülerini söyledi. Zaman zaman salonu dolduran yüzlerce türkü severinde eşlik ettiği konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Konserin sonunda ise salonu dolduran yüzlerce sanat sever Saltık'ı uzun süre ayakta alkışladı.


"En önemli yönü dik duruşudur"


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gecede yaptığı konuşmada, Emre Saltık'ın sanatçı yönünü ve türkülerini daha önceden tanıdığını ancak birlikte omuz omuza yürümeye başladıktan sonra insan yönünü de tanımaya başladığını belirterek şöyle konuştu: "Benim için Emre Saltık'ın en önemli yönü dik duruşudur. Esen rüzgarın önünde eğilmemiş olmasıdır. Mert ve delikanlı olmasıdır. Ayrıca Türk Halk Müziği'ne yapmış olduğu hizmette takdire değerdir. Bir eğitmen olarak katkı sunması, halk müziğimizi gelecek nesillere sevdirmesi ve bu alanda yetiştirdiği talebeleri de Türk Halk Müziği adına yapılan çok önemli bir hizmettir. Onunla birlikte olmaktan her zaman büyük mutluluk duydum, bundan sonraki sanat yaşamında da başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."

Başkan Akgün konuşmasının sonunda Saltık'a çiçek ve plaket takdim etti.




Başkan Akgün'e plaket


Ayrıca gecede, 22. İstanbul Türk Müziği Günleri Genel Sanat Koordinatörü ve İTÜ TDM Konservatuarı Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Göktan Ay, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e kültür ve sanata verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.  Usta sanatçı Emre Saltık, "Ustalara Saygı Gecesi"nde sahne almaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur yaşadığını belirterek, "Her zaman kültür ve sanata büyük önem veren Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'e teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.