Engelli istihdamının önündeki engeller kalkıyor

Engelli istihdamının önündeki engeller kalkıyor
Engellilerin sosyo-ekonomik hayata katılımının artırılması amacıyla Büyükçekmece Belediyesi ve İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği "istihdam yaratma" toplantısı iş arayan engelli yurttaşlarla işverenleri buluşturdu.

Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi'nde Büyükçekmece Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İŞKUR  Hizmet Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen  istihdam yaratma toplantısına engelli vatandaşların ve işverenlerin ilgisi yoğun oldu.

 

48 engelli iş sahibi oldu

 

Büyükçekmece Belediyesi ve İŞKUR'un engellilere istihdam yaratmaya yönelik olarak düzenlediği toplantıya 94 engelli vatandaşın yanısıra bölgede faaliyet gösteren 18  firmanın temsilcileri katıldı. Gün boyu süren toplantının ilk bölümünde engelli istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, engelli vatandaşların sosyo-ekonomik hayata katılımlarının önünün açılması ve engelli istihdamı projesine yönelik olarak bilgiler verildi. Toplantının öğleden sonraki ikinci bölümünde ise, iş arayan engelli vatandaşlarla Büyükçekmece bölgesindeki işverenlerin buluşması gerçekleşti. İş arayan engelliler ve işverenlerin yüz yüze görüştüğü toplantı sonrasında 48 engelli vatandaş iş sahibi oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.