Engellilere “Engelsiz Deniz”

Engellilere “Engelsiz Deniz”
Büyükçekmece Belediyesi ve Kılavuz Açıkdeniz Yelken İhtisas Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Engelsiz Deniz” projesi kapsamında ilk kez engellilerin kullanabileceği bir yelkenlinin yapımı tamamlandı.
Fiziksel engelli bireyleri yelkenli sporuyla buluşturacak bu özel tekneye Büyükçekmece belediyesi engelli grubunun ismi olan Gökkuşağı İzcileri adı verildi.  Tekne Ocak ayında denize indirilecek. 2018 yılında ilk aşamada engelli bireylere özel 5 tekne daha üretilecek ve bu sayı daha sonra 10’a tamamlanacak. Büyükçekmece Gökkuşağı Engelli İzgi Grubu, projenin ilk sporcuları olacak.


Gökkuşağı İzgi Grubu üyeleri geçtiğimiz günlerde kendi tasarımını kendi imal eden Kılavuz Yelken’in merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. Prototip tekne üzerinde incelemelerde bulunan izciler, yeni bir teknenin de yapım aşamasına da uygulamalı olarak tanıklık ettiler. Engelli gençler, Kılavuz Yelken Kulübü’nün Gökkuşağı İzcileri adı verilen, 01 numaralı, tamamen el yapımı teknesine hayran kaldı. Engelli gençlere burada maket yelkenli armağan edildi.


İSTANBUL’DA İLK


Engelli Yelken branşında faaliyet gösterecek olan Büyükçekmeceli engelli yelkenciler bu sporun İstanbul’daki ilk temsilcileri olacak. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bizim engellilerimiz hiçbir faaliyetten geri kalmıyor. Hiçbir engelli evinde oturmak zorunda değil. Herkesin becerisine veya isteğine göre faaliyetler düzenliyoruz. Bu proje de engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasında büyük rol oynuyor. Sosyalleşmeleri açısından da önemli olan bu proje sayesinde engelli vatandaşlarımız da artık yelkenli sporu yapabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.