Eski Büyükçekmece belediye başkanı Ali Çebi, son yolcuğuna uğurlandı

Eski Büyükçekmece belediye başkanı Ali Çebi, son yolcuğuna uğurlandı
Büyükçekmece eski belediye başkanı Çebi, son yolcuğuna uğurlandı Büyükçekmece'de 1984-1994 yıllarında belediye başkanlığı yapan ve dün hayatını kaybeden 81 yaşındaki Ali Çebi, düzenlenen törenin ve cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı.

Büyüçekmece Belediyesi'nde 1984-1994 yıllarında belediye başkanlığı yapan 81 yaşındaki Ali Çebi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İlk tören belediye binası önünde yapıldı

Çebi için ilk tören Büyükçekmece Belediyesi önünde düzenlendi. Düzenlenen törene, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Ali Şeker ve Turhan Aydoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Çebi'nin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çebi'nin cenazesi zabıta ekiplerinin omuzlarında tören alanına getirildi. Törenin ardından Kuba Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ali Çebi, Büyükçekmece Yeni Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

“Birlikte Türkiye'nin en önemli planlarını devreye soktuk”

Ali Çebi'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Akgün, "Birlikte Büyükçekmece'nin planlarını hazırladık. Gecekonduyu önleyici birlikte Türkiye'nin en önemli planlarını devreye soktuk. Çatalaca'nın bir küçük beldesi olan Büyükçekmece'yi Türkiye'nin parlayan bir yıldızı haline getirdi. 1987 yılında artık burası Büyükçekmece Beldesi olarak kalamaz dedik ve beni görevlendirdi. Ankara'da bütün işleri takip ederek 4 Temmuz 1987'de Büyükçekmece'nin ilçe statüsüne kavuşmasında önemli rol üstlendi. Biz de Büyükçekmece Belediye Başkanımız, ağabeyimiz ve değerli büyüğümüz Ali Çebi'nin bırakmış olduğu, devretmiş olduğu görevi o günde bugüne sürdürerek Büyükçekmece'yi Türkiye'de parlayan yıldız haline getirdik. Ona ve geçmiş belediye başkanlarımıza ahirete intikal etmiş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsine rahmet eylesin ruhları şad mekanları cennet olsun. Önce ailesine sonra sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

“En kıymetli hizmeti geçmiş insanlarından birisidir”

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, 30 yıldır tanıdığını Ali Çebi’nin siyasete girmesi için ilk teklifi kendisine yapan kişi olduğunu kaydederek, "Bu bölgenin bu coğrafyanın 40 yıla yakın etkin bir tarihi var. Bu etkin tarihin neredeyse Silivri'den Bakırköy'e kadar olan bu coğrafyanın etkin tarihinin en kıymetli hizmeti geçmiş insanlarından birisidir rahmetli Ali Çebi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum