Eski devlet hastanesi yıkılıyor

Eski devlet hastanesi yıkılıyor
Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal tesisi iken belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün girişimiyle 1997 yılında devlet hastanesi yapılan sahildeki eski devlet hastanesi binası ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılıyor.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin burada faaliyet gösteren birimleri daha önce Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nde yeni açılan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi kampusuna taşınmıştı.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Zamanında sahildeki bu binanın devlet hastanesi olarak hizmet vermesini sağlamıştık. Ancak daha sonra taşınması için de en çok mücadeleyi biz verdik” dedi. Dr. Akgün şöyle konuştu: “Büyükçekmece sahildeki devlet hastanesinin artık ömrünü doldurduğunu,  hastane binasının hastalar, ziyaretçiler, hasta yakınları ve sağlık personeli için gerçek tehlike arz ettiğini Bakanlık başta olmak üzere tüm yetkililer nezdinde defaten belirtmiştik. Biliyorsunuz, bunun sonucunda eskiyen binanın içindeki tüm birimler zaman kaybetmeden Pınartepe’deki yeni ve modern yere taşındı. Sahildeki bina artık ne hastane olarak ne de başka bir amaçla kullanım için hizmet veremeyecek duruma geldi.  Çökme tehlikesi gösteren bu bina yıkılıyor. Çevre ve can güvenliği için yıkım zorunlu hale gelmişti.” 

     

POJESİZ YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK


Öte yandan Büyükçekmece Belediyesi kentteki projeye aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermiyor. Bunun bir örneği Hilal Konakları’nda yaşandı.


Bir grup site sakininin şikâyeti üzerine, Büyükçekmece Pınar Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı’ndaki Hilal Konakları’nda otopark ve diğer ortak kullanım alanlarında projeye aykırı ruhsatsız yapılanmalar tespit etti. Bunun üzerine Büyükçekmece Belediyesi Encümeni bu bölümlerle ilgili hem yıkım kararı hem de, site yönetimine para cezası verdi.  Bu karara karşı site yönetimi, belediyeye “Kusurlar tarafımızdan düzeltilmiştir” yazısı gönderdi.   Ancak yapılan kontrolde kusurların tümünün değil kısmen giderildiği tespit edildi.

 

Büyükçekmece Belediyesi kusurların tümünün giderilmesinde ısrarcı olunca, site yöneticilerinden Halil İbrahim Hekimoğlu, 495 daire sahibine  “Büyükçekmece Belediyesi, sitede mescidi kapattı ve yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mescidimizi yıktılar, bu ülkede mescit yıkımı kabul edilemez”  diye mesaj attı.  Hekimoğlu, site sakinlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve BİMER’e bu yönde Büyükçekmece Belediyesi aleyhinde şikâyette bulunmalarını istedi.


“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETME” SUÇU


Oysa Büyükçekmece Belediyesi site içinde projeli bir mescit yıkmamış,  projesiz olarak yapılmış, ruhsata uygunluğunu bulunmayan kapalı alanları kısmen yıktırmıştı. Büyükçekmece Belediyesi, “Mescidimizi yıktılar, bu ülkede mescit yıkımı kabul edilemez” diye mesaj atan site yöneticicilerinden Halil İbrahim Hekimoğlu hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. 20 Kasım 2017 tarihili şikayet dilekçesinde “Halkı tahrik ederek, nifak sokarak kışkırtan şüphelinin eylemine uyan TCK 216.  Madde kapsamında, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçu işlediği sabit olduğundan gerekli kovuşturmanın en kısa zamanda yapılarak, şüpheli hakkında kamu davasının açılmasını istemek zorunlu olmuştur” denildi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.