Facia geliyor yetkililer seyrediyor

Facia geliyor yetkililer seyrediyor
Büyükçekmece E-5 (D-100) karayolu üzerinde bulunan Mimarsinan Köprüsü, bakımsızlık ve deniz tahribatları nedeniyle her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Köprü ilgisizlikten dökülürken, vatandaşlar olası bir facia yaşanmadan köprünün yenilenmes
Büyükçekmece E-5 karayolu üzerinde bulunan Mimarsinan köprüsünün durumu içler acısı. Bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutmuş köprü çökme tehlikesi ile karşı karşıya.

Konuyla ilgili şikayetlerini ileten bölge sakinleri, “Köprü çökmek üzere, yetkililer çağrımızı duysunlar ve seyirci kalmasınlar. Aksi takdirde heran bir facia yaşanabilir” diye tepkilerini dile getirdiler. Heran çökebileceği söylenen Mimarsinan Köprüsü'nün, aynı zamanda çok eski bir köprü olması, bakımsız olması ve deniz tahribatına maruz kalması da vatandaşları korkutan başka bir detay olarak öne çıkıyor. Beton parçaları dökülen ve taşıyıcı kolonlardaki demirleri de çürümüş olan Mimarsinan Köprüsü'ndeki vahim durum gözler önündeyken, yetkililerin hala hiçbir önlem almamış olması ve vatandaşların taleplerine duyarsız kalıyor olması da tepki çeken bir başka detay olarak beliriyor.




Kar yağışına dayanamamıştı!

Son olarak geçtiğimiz aylarda yaşanan yoğun kar yağışı ve lodosa dayanamayarak çöken Mimarsinan Köprüsü, şu anki bakımsız haliyle de bir hayli ciddi tehlike teşkil ediyor. Köprüyü kullanan sürücülerin hiçbir can güvenliğinin olmadığını belirten, bölgedeki vatandaşlar, “Canımızın hiç mi kıymeti yok?” diye sorarken, “Büyükçekmece'nin iki yakasını birleştiren bu noktanın bir an önce onarılması gerekiyor” yorumunda bulundu.

Bölgede yaşayan yurttaşlar gibi köprünün içinde bulunduğu durumdan rahatsızlıklarını dile getiren sürücüler de, köprünün önemli bir yol üzerinde olduğunu anımsatarak, bu zamana hiçbir onarımdan geçmemiş olmasını hayretlerle karşıladıklarını belirtti. Yaşanan durumdan ötürü adeta ateş püsküren sürücüler, “Kim ilgilenecekse bu duruma artık bir el atmalı”
diye konuştu.


Bir an önce çözülsün

Mimarsinan Köprüsü'nün bir an önce onarılması gerektiğinin ısrarla altını çizen vatandaşlar ve sürücüler, “Buradaki sıkıntıyı artık bir an önce çözmeleri gerekiyor. Kim çözerse çözsün ama çözsünler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olur, Karayolları Genel Müdürlüğü olur ya da Büyükçekmece Belediyesi olur. Ama birisinin ilgilenmesi gerekiyor. Herhangi bir düzenlemenin olması için illa ki birisi zarar mı görmeli?” diye sordu. Bölgede meydana gelen durumu çok açık bir şekilde, duyarsızlık ve vurdumduymazlık olarak niteleyen Büyükçekmeceliler, “Facia göz göre göre geliyorum derken kimse yaşananlara kayıtsız kalmamalı” dedi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.