FRANSIZ KALMADI ABDİ'YE AYAR ÇEKTİ

FRANSIZ KALMADI ABDİ'YE AYAR ÇEKTİ
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaptığı konuşmada Türkiye'nin Kobani'ye yaptığı yardımlardan bahsetmeyen ve yardım koridorunu açmamak
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi'nin geçtiğimiz gün gerçekleşen oturumuna Kobani görüşmeleri damgasını vurdu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye'nin Kobani'ye yaptığı yardımların görmezden gelinemeyeceğinin altını çizerek, “Türkiye her zaman Kobani halkına kucak açmıştır” dedi.

Milyonlarca dolar yardım yapıldı

Oturumda konuşan Kobani Belediye Başkanı Mustafa Abdi, Kobani direnişi ve bu süreçte vermiş oldukları mücadeleyi anlatarak, kendilerine yapılan yardımlardan bahsetti.
Konuşmasında, Türkiye'nin yaptığı yardımlardan bahsetmeyen ve yardım koridorunu açmamakla itham eden Mustafa Abdi'nin iddiaları karşısında kongreyi doğru bilgilendirmek için söz alan Milli Delegasyon Üyesi Hasan Akgün, ilk olarak Kobani'de verdikleri mücadeleden ötürü Mustafa Abdi'yi kutladı. Daha sonra Abdi'nin açıklamalarına karşılık olarak, "Türkiye bütün Kobani halkına kucak açmıştır. Ayrıca bahsedildiğinin aksine insani yardım koridorunu da açık tutmuştur” şeklinde konuşan Akgün, “Türkiye,15 Mart 2015 tarihine kadar Kobani'ye 11,5 milyon dolar tutarında, 835 TIR insani yardım gönderdi. Türkiye Belediyeler Birliği'nin 9 Mart 2015 tarihinde almış olduğu karar doğrultusunda da tüm belediyelere Kobani'ye yardım çağrısında bulunmuştur" şeklinde konuştu.


Abdi çark etti!

Milli Delegasyon Üyesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından bir kez daha söz alan Kobani Belediye Başkanı Mustafa Abdi, konuşmasının
başında özür dileyerek Türkiye'nin yaptığı yardımlardan bahsetti ve Türkiye'ye teşekkür etti. Abdi'nin özür açıklamasının ardından kendisine teşekkür eden Başkan Akgün, Türkiye'nin gücünün iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum