“Görevini ihmal etmekten mutlaka yargı önüne çıkacak”

“Görevini ihmal etmekten mutlaka yargı önüne çıkacak”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin iradesine rağmen Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz’ın planlarını zamanında onaylamayan Mevlüt Uysal’ı eleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Sayın Kadir Topbaş’ın yerine vekaleten bakan karşımdaki

Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün; önceki gece Artemis Hotel’de Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Güzelce mahalle halkından oluşan yaklaşık 3 bin kişi işe bir araya geldi.

“Danıştay’a ve halka rağmen Bahçeşehir’i betonşehir yaptı”

İstanbul Büyükşehir Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen imar planlarını yasal süresinde onaylamayarak bölge halkına büyük bir zarar verdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce halkımızın imar planının kaldırılmaya çalışıldığı, imar planı istismarı olduğunu biliyorsunuz. Benim 1993 yılında New York’ta ‘En İyi Uydu Kent Ödülü’nü aldığım Bahçeşehir’i beton şehir yapan, göleti ve bütün yüz binlerce metre kare alanı halkın ve Danıştay’ın direnmesine rağmen imara açarak şuanda onlarca katın devam ettiği şehri mahveden arkadaşımızın sizleri imar konusunda nasıl istismar ettiğini 1 aydır dinliyorum” ifadesini kullandı.

“Uysal, oy birliği ile geçen imar planlarını onaylamadı”

Konuşma sırasının artık kendisine geldiğini kaydeden Başkan Akgün; “Güzelce imar planları 17 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve Ak Parti meclis üyelerinin hepsinin oy birliğiyle kabul edildi. 5 Nisan 2018’de Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen uygulama imar planları Büyükşehir’e gönderildi fakat hiçbir neden ortaya koymadan bugüne kadar bekletiliyor. Aynı zamanda Kumburgaz Bahçelievler Mahallemizin imar planları da 17 Mayıs 2016’da Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliğiyle çıkıyor ama bizim belediye meclisimizden 7 Haziran 2018’de oy birliğiyle kabul edilip Büyükşehir’e gönderilen planları bekletiyorlar. Kumburgaz imar planları 28 Kasım 2016’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliğiyle geçiyor. 2 yıl bekletildikten sonra 21 Kasım 2018 tarihinde yeniden değerlendirilmek üzere Planlama Müdürlüğü’ne geri gönderiliyor. Tamamen keyfi bir uygulama. Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz’ın bir kısmı 12 Ocak 2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliğiyle geçiyor. Yaklaşık 1 yıl bekletildikten sonra 12 Ocak 2018’de planlarımız oy birliğiyle geçiyor. Tamamı oy birliğiyle geçen planlar. 1 yıl bekletildikten sonra planları bize göndermeleri lazım ama karşımdaki zatı muhterem buraya aday olacağı için 21 Aralık 2018’de bu planları Büyükşehir Planlama Müdürlüğü’ne geri gönderip bunları tutun diyor” ifadesini kullandı.

“Vatandaşa zarar verdi, görevini kötüye kullandı”

Son 2 yıldır Büyükçekmece üzerinde korkunç bir siyaset uygulandığını belirten Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “4 kat üzerinde planlar oy birliğiyle CHP ve Ak Parti grubundan geçtikten sonra tamamı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle geçmiştir. Sayın Kadir Topbaş’ın yerine vekaleten bakan karşımdaki aday siyasi olarak, kasıtlı olarak bu planları süresinde imza etmemiş ve görevini en kötüye kullanmış, ihmal etmiştir. Vatandaşa zarar vermek görevi kötüye kullanmaya girer. Planları meclisin iradesine rağmen geri göndermiştir. 1 Nisan’dan sonra Allah nasip ederse bunların hesabı sorulacak çünkü burada bahsetmiş olduğum imar planlarının ikisi tatbikat planı. Büyükşehir planları 3 ay içerisinde onaylayıp Büyükçekmece Belediyesi’ne göndermediği takdirde ben otomatikman o planları Büyükşehir kabul etmiş sayarak 7 Nisan’dan itibaren imar planlarını aynen uygulamaya sokacağım. Oy birliğiyle çıkan imar planlarını görevini ihmal etmekten mutlaka yargı önüne çıkaracağız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.