Güzel Endonezya sergisi Büyükçekmece'de

Güzel Endonezya sergisi Büyükçekmece'de
Türk ve Endonezyalı fotoğrafçıların Büyükçekmece de düzenlenen “ Güzel Endonezya” isimli sergisi, fotoğraf tutkunlarının büyük ilgisini çekti.
 Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H.E.Wardana ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün açılışını birlikte gerçekleştirdiği sergiye fotoğrafseverlerin ilgisi büyük oldu.

Fotoğrafseverlerin ilgisi büyük oldu
Büyükçekmece Belediyesi ile Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Sille Sanat Sarayı, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ve Art Photography of Indonesia'nın destek verdiği “Güzel Endonezya” fotoğraf sergisi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde düzenlenen tören ile açıldı. Sergiye Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H.E. Wardana, Konya Sille Sanat Sarayı Başkanı Reha Bilir, Endonezya Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Agata Bunanta, Büyükçekmece Fotoğraf Kulübü Derneği Başkanı Hürriyet Akın ve çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan sergi açılışı Endonezya’nın halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından protokol üyeleri Türk ve Endonezyalı fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları inceledi.

Endonezya'ya festival daveti
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana’nın Büyükçekmece’yi ziyaret etmesinin önemine değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “17 yıldır devam eden Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde Endonezya’nın da yer alması bizim dostluk anlamında önemlidir. Bu seneki yapılacak olan festivale Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana’yı da davet ediyorum” şeklinde konuştu.

"Endonezya'nın güzelliklerini tanıtmak istedik"
Ülkenin tanıtımına destek veren sergiye katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana ise, “Endonezya’nın güzelliklerinin sergi ile Türk halkına sunulmasını sağlayan Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum. Size bu fotoğraf sergisi ile elimizden geldiğince Endonezya’nın güzelliklerini tanıtmak istiyoruz” dedi.
Program sonunda katkılarından dolayı fotoğraf sanatçıları tarafından Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana’ya ve Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün’e çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu. 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.