Hasan Akgün: Büyükçekmece - İzmir arası 4,5 saate düşecek

Hasan Akgün: Büyükçekmece - İzmir arası 4,5 saate düşecek
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Hasan Akgün, 31 Mart yerel seçimlerinin, daha önceki yerel seçimlerden çok daha önemli olduğuna dikkat çekti.
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Hasan Akgün, yerel seçim çalışmalarını ve Büyükçekmece ile ilgili özellikle istihdam projelerini Yeniçağ gazetesinden Sümeyra Kırca'ya anlattı.

2019 yerel seçimlerinin şimdiye kadar diğer yerel seçimler arasındaki en önemli seçim olduğunu vurgulayan Hasan Akgün, "Bana göre bu seçim aynı zamanda memleketin bugünkü yönetim şeklini ve bugünkü ekonominin gidişatını oylayacak. Bu gidişat ya tescil edilecek ya da 'Hayır bu yönetim şekli bize uymadı' diyeceği bir seçim olacak. Yerel seçimlerden çok ayrı bir yere koyuyorum, bu hem ekonomiyi hem de yerel seçimlerin referandumu olacak" dedi.
 
Türk siyasetinin, yerel seçimleri bu hale getirmesinden oldukça rahatsız olduğuna dikkat çeken Hasan Akgün, şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan diyorlar beka sorunu, bir taraftan geçen gün rakibimiz Mevlüt Uysal geliyor, burada toplantı yapıyor ve bizim için 'Zillet!' diyor. Zillet ne demek yahu! Biz Türk oğlu Türküz. Dedem Çanakkale'de yatıyor. Bunu konuşmak da bizi rahatsız eder. Türk siyasetinin bu kadar ayağa düşmesi hiç yakışık almıyor. Bıraksınlar, belediye başkan adayları projelerini yarıştırsınlar. Zilletle, illetle, PKK'lıkla, teröristlikle kimse kimseye hitap etmesin. Vatandaş bundan oldukça rahatsız. Bu tarz söylemlerin bir kazananı varsa, bana göre o da millet cephesidir."

Büyükçekmece'de yat limanının birinci kısmının açıldığını belirten Hasan Akgün, burada 77 işyerinin olduğunu ve bu sayede 2 bin kişiye iş vereceklerini de kaydetti. İstanbul'a akciğer takmaya devam ettiklerini anlatan Hasan Akgün, 1 milyon 260 bin metrekarelik yeşil park yaptıklarını anlattı. Projenin yüzde 70'nin bittiğini belirten Akgün, parkın içinde doğal gölün de olduğunu dile getirdi. Bu parkın içinde Cumhuriyet'in 100. yıl anısına 65 metre yüksekliğinde İstanbul'a yeni bir simge oluşturacaklarını vurgulayan Akgün, buraya Cumhuriyet'in 100. yıl anıtını dikeceklerini aktardı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol ile Büyükçekmece Bursa arasındaki deniz otobüsü seferlerini başlattıklarını kaydeden Hasan Akgün, bu şekilde Büyükçekmece'den Bursa'ya ulaşımı bir buçuk saate düşürdüklerini aktardı.

MUDANYA - BANDIRMA ARASI FERİBOT
Şimdi de Mudanya ve Bandırma'ya feribot seferlerini başlatmak için çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Hasan Akgün, "Bu seferler Mimarsinan BUDO İskelesi yanına yapılacak yeni iskeleden başlatılacak. Proje İstanbul'un batısında çok önemli bir deniz ulaşım problemini çözmüş, İzmir Yolu'nu 4,5 saate indirmiş olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.