Hasan Akgün: 'Kentimizi muhtarlarla yönetiyoruz'

Hasan Akgün:  'Kentimizi muhtarlarla yönetiyoruz'
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile mahalle muhtarlarıyla “Büyükçekmece Belediyesi 2018 Yılı Yatırımları Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi.


Başkan Dr. Akgün, “Bizim yönetim anlayışımız, mahalle halkıyla birlikte, mahalle muhtarlarıyla birlikte şeffaf ve demokratik yönetimden oluşmaktadır. Yıllardır bu anlayışla muhtarlarımızla yılın son günlerinde bir araya gelip ilçenin ve mahallelerin sorunlarını, halkın taleplerini, projelerimizi konuşur gelecek yılın yatırımlarını planlarız” dedi. Başkan Dr. Hasan Akgün, “Koordinasyon toplantısında halk muhtarlar aracılığı ile ne istiyor,  hangi yatırımlara öncelik verilmesini talep ediyor, bunlara bakıyoruz ve daha sonra bizim planlamamızı halkın önceliklerine göre revize diyoruz” diye konuştu.   

Geleneksel Büyükçekmece Belediyesi 2018 Yılı Yatırımları Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı, Büyükçekmece Belediye binasında Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirildi. Öncelikle geçen yılki toplantıda muhtarların dile getirdiği sorunların nasıl çözüldüğüne ve taleplerin belediye birimlerince nasıl yerine getirildiğine dair rapor değerlendirildi. Bu raporun ardından söz alan mahalle muhtarları geçmiş dönemdeki taleplerin karşılanmasından ve sorunların çözülmesinden dolayı mahalle sakinleri adına Başkan Dr. Akgün’e teşekkürlerini sundu.  Daha sonra ise, muhtarlar alfabetik sıraya göre söz alarak 2018 yılı içinde gerçekleşmesini istedikleri talepleri ve önerileri dile getirdiler.         

“EĞİTİM VE OKUL ASLİ GÖREVİMDİR”

Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Hasan Akgün, Büyükçekmece’de herhangi bir hizmet yapılırken veya yatırım uygulanırken mutlaka muhtarların yani halkın görüşüne başvurulduğunu vurguladı. Başkan Akgün, “Halkın taleplerinin karşılanmasında asla görev alanımız içinde mi değil mi diye bakmayız. Halkımızı mutlu edecek her şey, her yatırım her hizmet belediyenin, benim görev alanım içindedir” diye konuştu.  Başkan Akgün, taleplerle ilgili bir örnek verdi: “Mesela halk muhtarı aracılığı ile okul istiyor. Okul yapmak belediye başkanının görev alanı içinde değildir. Ama benim görev alanım içindedir. Benim asli görevlerimden biridir. Çünkü bu ülkenin geleceği okullarının durumuna bağlıdır. Halkımızın çocuklarının düzgün eğitim alması, okuryazar ve eğitimli bir gelecek yaratılması her belediye başkanının asli görevidir. Ben bu anlamda halkın okul talebini gerekirse kapı kapı para dilenerek karşılıyorum. Tüm var olan okullarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyorum. Eğitim benim en önem verdiğim konudur ve bu konuda muhtarlarımızın tamamının işbirliği ve desteğini her zaman yanımda hissediyorum.” Başkan Dr. Akgün bu anlayışla sadece Büyükçekmece’de değil ülkede ve dünyada çeşitli yerlere yaptırdığı okullardan da örnekler verdi.

BÜYÜKÇEKMECE BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Muhtarların altyapı yatırımlarıyla ilgili memnuniyetlerini dile getirmesi üzerine Başkan Dr. Akgün, Büyükçekmece’nin halkın talebi ve muhtarların desteği ile bir yılda baştan aşağı yenilendiğini belirtti. Hem kentsel yerinden dönüşüm uygulamalarıyla, hem yeni mahalle parkları, caddeler ve sokakların açılmasıyla kısa sürede mahallelerin baştan aşağı yenilendiğine dikkat çekti. Başkan Akgün, verdikleri destek için muhtarlara teşekkür etti. Kentsel yerinden dönüşüm uygulamasının halkın büyük desteğini aldığını belirten Başkan Akgün, “Büyükçekmece bu uygulamada Türkiye’de örnektir. Kimse yerinden yurdundan edilmediği gibi aynı yerde daha konforlu, daha büyük ve daha modern yeni evine kavuştu. Büyükçekmece’de betonkondu yoktur, Büyükçekmece’de halkın kafası toprağa yakındır. Sayın Cumburbaşkanımız yatay mimariyi savunmaktadır ve halkın mutlu olması için başının toprağa yakın olmasını istemiştir. Biz aynen bunu uyguluyoruz ilçemizde yıllardır. Bundan sonra da bu anlayışla devam edeceğiz” dedi.

"EL ELE BİRLİKTE HİZMET VERECEĞİZ"

Başkan Dr. Akgün muhtarlara şöyle seslendi:  “Mahallelerimizin sorunlarını ve halkımızın beklentilerini en iyi bilen kişiler siz muhtarlarımızsınız. Her mahallemize öncelikli ihtiyaçlara göre hizmetlerimizi ayrım gözetmeksizin götürüyoruz. Amacımız her mahallede daha yaşanılabilir daha güzel ortamlar yaratmak ve modern Büyükçekmece’yi sizlerle birlikte oluşturmaktır.  Sadece kendi mahallenizle ilgili değil, tüm kentimizi ilgilendiren konular sizin de konularınızdır. Her konu sizi ilgilendirir.

Demokrasimizin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla birlikte çok verimli bir koordinasyon gerçekleştirdik. Bölgemize, halkımıza en iyi hizmeti sunmak adına bu zamana kadar ekibim ve siz muhtarlarımız el ele verdik. Bundan sonra da bu anlayışla daha fazla çalışacağız. Çünkü her yıl ekonomik olarak daha zor geliyor. İmkânlarımızı iyi kullanacağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Alınan yeni kararların Büyükçekmece’mize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve Kudüs başta olmak tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.