Hasan Akgün: Ödeyecek gücüm yok!

Hasan Akgün: Ödeyecek gücüm yok!
Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün, birliğin Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleşen meclis toplantısına katıldı.
2018 yılından itibaren belediyelere sokak aydınlatma giderlerinin ödettirilmesinin gündemde olduğuna dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yasa çıkarsa yılbaşından itibaren şehrimizde yanan sokak aydınlatma bedelini belediyeler ödeyecek. Ben Büyükçekmece olarak bir kuruş para ödeyemem. Çünkü böyle bir gücüm de, imkanım da yok” diye konuştu.Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birliğin Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleşen meclis toplantısına katıldı.MBB’nin 2017 yılı Meclis Toplantısı MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığında toplandı.

“Çok önemli bir mesele”MBB Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mecliste yaptığı konuşmada, önümüzdeki süreçte yerel yönetimlere ilişkin olarak hayata geçirilmesi planlanan bazı yasaların belediyelere getireceği yük ve sorumluluklar hakkında görüşlerini dile getirerek uyarılarda bulundu.



Başkan Akgün, 2018 yılı başından itibaren her belediyenin kendi sınırlarındaki sokak aydınlatma giderlerini ödemek zorunda kalacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yasa çıkarsa yılbaşından itibaren şehrimizde yanan sokak aydınlatma bedelini belediyeler ödeyecek. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bunun mücadelesini veriyoruz. Çıkacak kanun, şehir sınırları içerisinde tüketilen elektrik bedelini o belediye öder diyor. Yılbaşından itibaren uygulayacağız diyorlar. Çünkü ülkenin ekonomik şartları kötüye gidiyor.



Bu çok önemli bir mesele. Yılbaşından itibaren hepimiz bu mesele ile karşı karşıya kalacağız. Ben özellikle siyasi anlamda iktidar partisinin etkili ve yetkili belediye başkanlarına seslenmek istiyorum. Bu Türk yerel demokrasisinin başına bela olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde şehirlerin emniyetinin sağlanması açısından da bir o kadar önemlidir. Ben Büyükçekmece olarak bir kuruş para ödeyemem. Çünkü böyle bir gücüm de, imkanım da yok. 2005 yılından bu yana belediyelerin finans yasaları çıkacak dendi ama 1 kuruş belediyelere artı imkan tanınmadı. Belediyelere tek kuruş kaynak aktarılmadı artı ülkenin aydınlatma giderlerini de siz ödeyeceksiniz deniyor.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.