HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN
Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgınına karşı tedbirlerini arttıran Büyükçekmece Belediyesi, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda dezenfektasyon çalışmaları başlattı. Belediye Başkanı Akgün, "Hepimiz kendimize görev edinmeliyiz, her şey

Dünya'da birçok ülkeyi etkisi altına alan ve ölümcül etkileri olan korona virüsüne karşı harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşların toplu olarak bulundukları mekanları ve ulaşım araçlarını hijyenik bir ortam yaratmak için dezenfekte ediyor. Halkın yoğun olarak bulunduğu ibadethaneler, sosyal tesisler, spor tesisleri, kahvehaneler, kütüphaneler, dolmuş ve taksi gibi ulaşım araçlarında dezenfektasyon çalışmaları başlatan Büyükçekmece Belediyesi, virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar tedbiri elden bırakmayacak.

Dezenfekte etmeye başladık

Korona virüsünün tüm dünyayı etkilediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlar bu alanda önemli bir mücadele yürütüyorlar. Halkımızın yoğun şekilde kullandığı büyük camiler, kütüphaneler, sosyal tesislerimiz, belediye binaları ve belediyenin yoğun şekilde kullanılan salonlarını Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilmiş ve bu işe en uygun olan dezenfektasyon malzemeleri ile dezenfekte etmeye başladık. Bunun faydası olduğunu biliyoruz, arkadaşlarımız gerekli araştırmaları yaptılar" dedi.

Kendimize görev edinmeliyiz

"Hepimiz kendimize görev edinmeliyiz, her şeyi Sağlık Bakanlığı’ndan veya başka kurum ve kuruluşlardan beklemeden, bulunduğumuz yerlerde vatandaşın yoğun şekilde kullanmış olduğu yerleri dezenfekte etmemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diyen Akgün, "Çokta etkili olduğunu anladık ve devam ediyoruz. Bilinçlenmek ve doğru zamanda doğru iş yapmak zorundayız. Vatandaşımızın da duyarlı olması, kendisini koruması lazım. Topluluklardan uzak durmak lazım. Ama toplanma yerlerini de bizim dezenfekte etmemiz, virüse karşı tedbir almamız lazım, koruyucu tedbirler almamız lazım şimdi biz de onu yapıyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.