İBB 5’inci Bölgesel İstihdam Ofisi’ni Büyükçekmece’de açtı

İBB 5’inci Bölgesel İstihdam Ofisi’ni Büyükçekmece’de açtı
İş arayan vatandaşları özel sektördeki işveren firmalarla buluşturarak vatandaşların işsizlik sorununu hızlı bir şekilde çözüme ulaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi’nin 5’inci şubesi Büyükçekmece’de açıldı.

İşsizlik problemlerine hızlı çözüm üretmek amacıyla açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri Küçükçekmece, Şişli, Kartal ve Sancaktepe’den sonra Büyükçekmece’de de faaliyet göstermeye başladı.

 

“İşsiz gençlerimize doğru noktalarda iş imkanı sağlayacağız”

 

Bölgesel İstihdam Ofisi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün aslında Türkiye’nin her gün konuşması gereken en önemli sorunuyla ilgili olan bir açılışındayız. Bölgesel İstihdam Ofislerimizin beşincisini açıyoruz. Bu sayıyı arttırmaya da niyetliyiz. Biz okuyan gençlerimizin iş bulduğu, geleceğe umutla baktığı bir İstanbul var etmek istiyoruz. Okuttuğumuz her 3 gençten 1’inin kendini yönlendireceği bir ortam yok. Bizim gençlerimiz zekidir, çeviktir. Gençlerimizin birikimlerine ihtiyacımız var. İşsiz gençlerimizin sahipsiz olmadığını hissettirmek istiyoruz. Bu ofisimize bütün gençlerimizi davet ediyoruz. İşsiz gençlerimize doğru noktalarda iş imkanı sağlayacağız. Yaklaşık 2 bin 500 firmayla irtibat kuruldu. Bunun sayısının artmasını istiyoruz. İnşallah hem şehrimiz hem ülkemiz değerli bir süreci başaracaktır. Bölgesel İstihdam Ofislerimizin emeğine güveniyorum. Buradaki çalışma arkadaşlarıma ve Hasan Akgün başkanımıza iş birliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“En kutsal görevin bu olduğunu düşünüyorum”

 

Başkan İmamoğlu’na teşekkürlerini sunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Projelerimizin içerisinde birinci öncelikli koymuş olduğumuz hizmet vatandaşa dokunmak oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak için ben ne yapabilirim dedi. O günden beri beşinci İstihdam Ofisi açılıyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak 10 yılda kendi bölgemizde 23 bin 607 vatandaşın iş talebini almışız ve 11 bin 793 vatandaşımızı kendi uğraşlarımızla işe yerleştirmişiz. En kutsal görevin bu olduğunu düşünüyorum. Bir gencin evine 1 fileyle gitmesini sağlamak bütün dinlerde en kutsal ibadettir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza vatandaşımızın evine ekmek götürebilmesi için kurmuş olduğu bu İstihdam Ofislerini açtığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Mobil ofisimiz de hizmet vermeye başlayacak”

 

İstanbul’da 11 ofis açmayı hedeflediklerini söyleyen İSPER A.Ş. Genel Müdürü Ayşe Banu Saraçlar, “Bir ay geçemeden beşinci Bölgesel İstihdam Ofisimizi Büyükçekmece’de hizmete açıyoruz. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde yüz yüze hizmet vereceğiz. Mobil ofisimiz de hizmet vermeye başlayacak. Sadece yerleşik değil mobil ofislerimizle İstanbul’un meydanlarında ve sokaklarında olmayı planlıyoruz. 25 binden fazla işverenle temasımız oldu geçen hafta 6 bini aşan vatandaşımızı iş imkanlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Açılış törenine CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Zeynel Emre, Beylikdüzü Başkanı Murat Çalık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.