İBB, Büyükçekmece’nin pankartlarını indirdi

İBB, Büyükçekmece’nin pankartlarını indirdi
Büyükçekmece Belediyesi’nin etkinliklerini kamuoyuna duyurmak amacıyla ilçe sınırları içinde astırdığı afiş ve pankartların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplatılması ilçede şaşkınlık yarattı.

En son Büyükçekmece Belediyesi’nin üst geçitlere astığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi pankartları da toplatıldı. Büyükşehir Belediye Zabıtası, siyasi partiler, diğer kurum ve kuruluşların afişlerini toplamazken sadece Büyükçekmece Belediyesi’nin kurumsal duyurusu içeren afişlerini kaldırması ilçe halkı tarafından da siyasi bir tavır olarak değerlendiriliyor. 

Büyükçekmece halkı “Görevden alınan AKP ilçe başkanının aynı konudaki pankartı dururken, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini tanıttığı pankartlar haftalarca asılı kalırken, Büyükçekmece Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi ile ilgili pankartının defalarca indirilmesi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektir, suçtur” diye tepki verdi. 


Afiş ve Pankartlar Büyükşehir Meclisinde 


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla Büyükşehir Belediyesi’nin toplattığı afişler yerine iki kez tekrar asıldı. Büyükçekmece Belediyesi, halkı bilgilendirmek amacıyla astırdığı afiş ve pankartların söktürülmesi karşısında belediye zabıta personeli ile önlem aldı. Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belediyeye ait afiş ve pankartların sökülmemesi için nöbet sistemi başlattı. 

Tanış: Asla kabul edilemez!

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Büyükçekmece Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Coşkun Tanış, konuyu Büyükşehir Meclisi’ne taşıdı.  Büyükşehir Meclisi’nin 16 Mart tarihli oturumunda söz alan Tanış, Büyükçekmece Belediyesi’nin astırdığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi pankartlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından defaten söktürüldüğünü söyledi.  Tanış, “bu afiş ve pankartlar bir siyasi partinin propagandası değil, milletimizin zafer gününün ve şehitlerini anmasının pankartlarıdır. Belediyemizin 18 Mart zaferini kutlayan ve şehitlerimizi anan pankartlarının toplatılması asla kabul edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.