“İhanet görmek isteyen Bahçeşehir’e baksın”

“İhanet görmek isteyen Bahçeşehir’e baksın”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın “Albatros Parkı’nı imara açmak ihanettir” sözüne sert tepki: “İhanet görmek isteyen Bahçeşehir göletini halka rağmen, yargıya rağmen betonşehir yapanlara baksın” dedi.

“Sen yeşilin ne olduğunu bilmezsin”

 

Albatros Parkı’nın 300 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını, parkın asla imara açılmadığını ve satılmasının da mümkün olmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Albatros Turistik Tesisleri 1979 yılında bakanlık tarafından Büyükçekmece bölgesinin turistik tesis bölgesi olarak planlanmış, onaylanmış ve bizden önceki belediye başkanlarına gönderilmiş. Bu planları 1979’da istediğim kadar inşaat yapma hakkı varken biz bakanlığın planlarını önce 100 bin metrekareye 3 emsale, sonra da yine kendi baskımla 1.5 emsale düşürdüm. Burası hiç kimseye satılmamıştır. Satılmış diye yalan söylüyor. Büyükçekmece’nin nefes alınacak tek yeşil alanını katletti diyor. Bak Mevlüt Uysal; sen yeşilin ne olduğunu bilmezsin. Bilsen 1982 ile 1993 yılları arasında yapmış olduğumuz Bahçeşehir’i korurdun. New York’ta 1993 yılında Bahçeşehir projemizle ki altında benim imzam var, ‘Dünyanın En İyi Uydu Kent Projesi’ ödülünü aldım. Geldi 2009’dan Bahçeşehir’i bizden aldılar, Başakşehir ilçesi yaptılar Mevlüt Uysal da oraya seçilir seçilmez müteahhitlerle bizim gidip seve seve oturduğumuz gölet yüz binlerce metrekare yeşil alanının tamamını imara açtı ve katletti. Vatandaş hala şuanda direniyor ama gökdelenler devam ediyor. İhanet diyorsan o zaman ihaneti görmek isteyen Bahçeşehir göletine bakacak, Şelale Parka bakacak. Halka rağmen, Danıştay’a rağmen parkları ve o güzelim göleti beton şehre dönüştürenlere bakacak” diye konuştu.

 

“Beton milyarderlerine teslim etmeyeceğiz”

 

Büyükçekmece’nin yeşil alanlarının göz kamaştırdığını ve birilerinin ağzını sulandırdığını savunan Akgün; “Karşımdaki adaya özellikle söylüyorum; sizin ruhunuz bu. Sizin gözünüzü beton bürümüş. Büyükçekmece’nin boş arazilerine de çok fena sulanmış durumdasınız. Bizim anlayışımız ise Büyükçekmece arazilerini dolar ve beton milyarderlerine teslim etmemektir. Şuanda Uysal Şelale Parkı’nı da imara açtı. Aynen böyle bir mahkeme kararıyla Danıştay da kaybetti, düzeltme kararı istedi. Danıştay oy birliğiyle düzeltme kararını da reddetti ve Şelale Parkı’nı inşaat başlamadan hep birlikte kurtardık. 15 gün önce Danıştay’dan nihai iptal kararını aldık.  Bu da başka bir rezilliktir.”




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.